Retete culinare care contin sare

Sos tzatziki
Ingrediente: iaurt, castraveti, usturoi, menta, sare, piper,
Mod preparare: Castravetii se dau pe razatoarea mare si se scurg de apa pe care o lasa, se amesteca cu iautul, apoi se adauga usturoiul (dat prin razatoarea mica) si menta si se condimenteaza cu sare si piper.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Crochete cu carne
Mod preparare: Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune umplutura pe fiecare jumatate de patrat si se pliaza cealalta ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Dovlecei nuferi cu curcan
Mod preparare: Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de vara
Mod preparare: Spalam toate legumele le taiem cubulete si le punem intr-o oala cu apa la fiert.Cand sunt fierte punem putin delikat si leusteanul taiat.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tarta de praz
Mod preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tort de clatite si ciocolata
Mod preparare: Se amesteca ingredientele pt aluatul de clatite si se lasa in repaos 1 ora; se fac apoi clatitele(mi-au iesit 10)Crema: se pune gelatina la hidratat in apa rece. Laptele si coaja de portocala se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pate de ficat
Mod preparare: Ficatul (vitel, porc , pui, curcan)se spala bine si se portioneaza.Ouale se pun la fiert.Legumele se spala se sterg si se feliaza subtire apoi se calesc in doua linguri cu ulei. Cand s-au ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pui cu sofran
Mod preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cand sunt pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba taraneasca de vacuta
Mod preparare: Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de linte
Mod preparare: Cartofii ii curatam de piele, ii spalam si taiem bucatele.Ardeiul il taiem pe jumate, ii scoatem semintele si cotorul si-l spalam.Usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa.Morcovul il ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute