Retete culinare care contin sare

Gratar pe disc
Mod preparare: Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore.Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga.Punem slanina taiata felii pe marginea discului, o lasam sa se topeasca, pe urma punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Mod preparare: Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita dinainte. Se adauga ceapa taiata marunt si untdelemnul. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata  de legume cu macaroane
Mod preparare: Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati. Rosiile se oparesc, se curata de pielita s ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Mancarica de dovlecei
Mod preparare: Se caleste ceapa in ulei alaturi de morcovul ras si de rosiile taiate cat mai marunt fara pielita.Se curata dovleceii de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala se presara putin delikat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de pui moldoveneasca
Mod preparare: Se pune intr-o oala apa la fiert, se adauga carnea, se adauga zarzavatul care trebuie sa fie taiat mic, nu dati prin razatoare, adaugati vegeta, adaugati un bulion cat vreti nu prea mult 1 lingura e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Papricas de peste
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei.Se caleste pana cand ceapa devine sticloasa de culoare aurie. Intre timp spalam pestele, il taiem bucati. Sucul de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Snitel din piept de pui cu crusta
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Anghemaht
Ingrediente: carne, grasime, faina, lamai, sare,
Mod preparare: Se prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cat cuprinde si se lasa sa fiarba; cand carnea este bine fiarta, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Merdenele
Ingrediente: faina, sare, otet, apa, unt, branza telemea, gris,
Mod preparare: Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba cu perisoare
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu oua, jumatate din cantitatea de ceapa si patrunjel verde.Compozitia obtinuta se imparte in 4-6 peerisoare la portie; fiecare se rotunjeste si se asaza pe un platou ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora