Retete culinare care contin sare

Piftie cu mujdei
Mod preparare: Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu morcovul. Apa trebuie sa depaseasca cu o palma nivelul carnii. Morcovul se scoate dupa ce s-a fiert, iar carnea se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Musaca de cartofi
Mod preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand au fiert, scurgem toata apa din ei si facem un piure in care punem unt, lapte si sare. In timp ce fierb cartofii curatam cele doua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Paella de Mariscos
Mod preparare: Intr-o oala mai mare se pune apa si se pun toate fructele de mare la fiert cu putina sare. Intr-o cratita sau tigaie foarte larga se pune putin ulei si se caleste in el orezul impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Taitei gratinati cu ciuperci si cascaval
Mod preparare: Se fierb taieteii in apa cu sare, se spala si se lasa sa se scurga. Intre timp se caleste ceapa taiata marunt cu ciupercile taiate si ele lamele si la sfarsit se adauga si 2-3 rosii din bulion ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Piept de porc inabusit
Mod preparare: Carnea se inabusa in ulei si 50 ml de apa, la cuptor. Dupa inabusire se condimenteaza cu boia de ardei, sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tortilla de patatas
Ingrediente: cartofi, oua, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul eu am pus si patrunjel (se mai poate pune si ceapa).Cand cartofii sunt gata se scurge uleiul si s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Orez cu piept de pui
Mod preparare: Intr-un bol se pune uleiul de susan, sosul Dijonnaise, soia, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul si se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se amesteca totul bine si se da la frigide ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca de branza de vaca
Ingrediente: branza, unt, oua, faina, sare,
Mod preparare: Se freaca untul spuma, se adauga brqnza data prin sita si galbenusurile unul cate unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulouri cu peste
Mod preparare: Pentru sos: Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.Pentru rulouri: Se incalzeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de dovlecei
Mod preparare: Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita, morcovul pate fi dat pe razatoare sau taiat cubulete, se pun la fiert int-un vas (aproximativ 1-1/2l apa) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora