Retete culinare care contin sare

Salata de cartofi cu  ridichi si branza Roquefort
Mod preparare: Peste cartofii fierti si taiati rondele se toarna zeama de legume, dreasa cu un varf de cutit de zahar, 2 linguri de otet, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa aproximativ o ora sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Placinta cu doua umpluturi
Mod preparare: Fierbi carnea in apa cu sare, iar ardeii ii speli si ii coci pe o tabla pe aragaz. Dupa ce a fiert carnea, o scurgi de zeama si o tai bucati. Speli orezul si-l fierbi in 2 cani de zeama ...
Complexitate: Medie
Durata: 55 minute
Aperitiv cu dovlecel si vinete
Mod preparare: Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. Calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul si vanata, sare, piper dupa gust si lasi la foc mic 20 min amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Castraveti  umpluti
Mod preparare: Se spala se curata castravetele, ardeiul, ciuperca (se da in citeva clocote), rosia. Se taie in doua si se scoate miezul de la castravete, dupa care se umple cu rosie, ardei, ciuperca tocate ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Pui caramel
Mod preparare: Se taie carnea cubulete se se prajeste in uleiul incins intr-o cratita.Se adauga usturoiul pisat, se mai caleste putin, se aduga apa si se lasa sa se inabuse 15 minute sub capac.Separat se caleste ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Budinca din branza de vaci
Mod preparare: Se amesteca branza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ficat de curcan cu vin
Ingrediente: curcan, lapte, vin rosu, usturoi, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Se spala bine ficatii, dupa care se pun intr-un bol in care s-a pus prealabil laptele cu sare si piper si se da la frigider peste noapte.Se scot ficatii si se pun in ulei, se calesc un pic, dupa care ...
Complexitate: Medie
Durata: 25 minute
Fasole la cuptor
Mod preparare: Ceapa se curata, se taie pestisori, morcovii curatati se dau prin razatoarea mica si impreuna cu telina se pun in tigaie la calit cu ulei. Intre timp, sucul de rosii se amesteca cu vinul, boiaua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Omleta cu legume
Mod preparare: Dovlecelul se taie rondele.Ardeii se taie fasii subtiri.Se pune ulei intr-o craticioara, se calesc toate ingredientele cu usturoiul. Dupa ce s-au calit se dau deoparte, se scurg si se racesc.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Dovlecei cu masline
Mod preparare: Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute