Retete culinare care contin sare

MUSCHI DE VITA FIERT DAR FRIPT
Mod preparare: Carnea se unge cu sare (cca1/2 lingurita), piper si uleiul de masline.In oala de presiune se pun legumele, curatate ,taiate in 2 sau 4.Peste acest soclu de legume, se pune muschiuletul.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Budinca din cartofi cu carne de vita
Mod preparare: Carnea tocata si ceapa se inabusa in ulei si 100 ml de supa de oase. Tocatura se raceste, se amesteca cu paine si se toaca din nou cu masina. Se amesteca cu oua, usturoi, patrunjel verde, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Kurtos Kolak (ca la Cluj)
Mod preparare: Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta se adauga faina zaharul, ouale si galbenusurile, sarea si laptele caldut adaugat treptat si se fac ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de gulii
Ingrediente: gulii, ulei, ceape, masline, sare,
Mod preparare: Guliile tinere se curata, se spala, se dau prin razatoarea cu gauri mici, se sareaza si se stropesc cu ulei. Ceapa sau prazul se taie marunt si se amesteca bine cu guliile. Se gusta de sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Rulade de vitel cu busuioc
Mod preparare: Ruladele se condimenteaza apoi se ung cu mustar. Taiati pe din 2 feliile de sunca, ungeti-le cu branza, puneti 2-3 frunzulite de busuioc pe fiecare apoi asezati-le pe amandoua, una peste ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ardei iute cu ceapa
Mod preparare: Se taie foarte marunt, cubulete, legumele. Se amesteca cu sarea, apoi se pune si otetul.Se pune in borcane mici. Folositi manusi ca pisca!
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
BUDINCA DE CORNURI
Mod preparare: Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet, o tava.Se taie cornurile felii de 1 cm, apoi se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece.Se lasa asa, pana ce laptele e absorbit (cam 30 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
FILE DE PANGASIUS PE PAT DE LEGUME
Mod preparare: Se spala pestele, se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu cateva picaturi de sos de peste.Dovleceii si rosiile se taie rondele.Intr-un vas se pune jumatate din cantitatea de dovlecei si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
MACROU  LA CUPTOR CU SOS ALB
Mod preparare: Macroul se curata de intestine, se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se sareaza.Separat intr-o tava sau vas de yena se toarna putin ulei de masline sau de care aveti,se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Piept de pui picant cu fasole verde
Mod preparare: Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se stropeste cu uleiul de masline si se condimenteaza cu cimbru, paprika, chili, condimente pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute