Retete culinare care contin sare

Friptura de porc cu crusta
Mod preparare: Se spala carnea cu apa rece si se zvanta cu un stergar. Se amesteca sosul de soia, mustarul si uleiul si, cu marinata astfel preparata, se unge bine carnea, care se lasa o ora la frigider.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute in foi de vita
Mod preparare: Se toaca ciupercile marunt.Morcovul se da prin razatoarea mica.Ceapa se toaca marunt.Orezul se spala si se lasa in apa la inmuiat.Intr-o tigaie turnam 100 ml ulei, punem ceapa tocata, morcovul ras la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 10 minute
Friptura de vaca inabusita cu gogosi din cartofi
Ingrediente: carne, supa, vin, cartofi, oua, cascaval, faina, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza si se aseaza intr-o tava, cu 100 ml ulei si adaos de supa, care se introduce la cuptor pentru inabusire. In timpul inabusirii se stropeste cu sosul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa crema de cartofi cu praz
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la fiert cu supa de carne sau de zarzavat (sau cu apa fiarbinte) si sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Cartofi cu carnati bavarezi
Mod preparare: Intr-o tigaie sau cratita mare se prajeste ceapa taiata marunt si carnatul taiat bucati. Cand sunt numai pe jumatate prajite, se adauga cartofii fierti si taiati in felii groase de 3-4 mm. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Marinata de macrou
Mod preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cat otet, atata apa) si mirodeniile si sarea, dupa gust. ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Caras prajit
Ingrediente: carasi, sare, faina, ulei, lamaie,
Mod preparare: Fiecare caras l-am curatat de mate, i-am spalat bine si i-am lasat la scurs. Apoi i-am dat cu sare. Am pus ulei intr-o tigaie si am pus-o pe foc. In timp ce uleiul se incingea, am ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui la ceaun
Mod preparare: Se parleste carnea de pui, se spala, se da cu sare, piper si boia dupa gust, apoi se unge cu uleiul de masline si se lasa o ora sa-si ia gust. Dupa o ora se pune in ceaun (tuci cu fundul rotund) ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Miel arabesc cu orez si iaurt
Mod preparare: Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.Separat se fierbe orezul, de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Briose umplute
Mod preparare: Laptele si vanilia se dau in clocot si se lasa sa se raceasca. Se scoate pastaia, se adauga ouale, uleiul, zaharul si se amesteca bine. Se cerne faina cu praful de copt, sare, scortisoara ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute