Retete culinare care contin sare

Mazare cu piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa. Adaugati faina cu lingurita de boia si amestecati bine pana acestea sunt incorporate.Puneti mazarea si bulionul, amestecati usor si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Aioli sau unt provensal
Mod preparare: Intr-un bol se zdrobeste usturoiul curatat impreuna cu cartoful cald (fara coaja). Se adauga galbenusurile, sare, piper si zeama de lamaie si se amesteca intruna, turnand uleiul putin cate putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Gyros la cuptor
Mod preparare: Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de ulei ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza dulce cu carnati proaspeti
Mod preparare: Varza dulce se toaca mai mare.Se presara cu putina sare si se framanta putin cu mainile, ca sa se inmoaie.Intr-un ceaun sau vas de tuci se pune ceapa tocata la calit in 50 ml ulei, morcovii feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Varza umpluta cu carne
Mod preparare: Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cate una la portie si se curata de cotoare avand grija sa ramana intreaga.Se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
SNITEL UMPLUT CU MUSCHI DE PORC
Mod preparare: Carnea, curatata de pielite.Se taie in felii de 1 cm grosime, batandu-se cu batatorul fara sa serupa.Apoi se unge cu o compozitie mai picanta: slanina proaspata sau afumata taiata marunt cu marar, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Salata de telina cu maioneza
Mod preparare: Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud (la care se adauga zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de cruditati  cu maioneza
Mod preparare: Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele.Se pune sare si se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii calzi se taie in cuburi mici.Se pune sare si se amesteca cu putin ulei. Dupa 10-15 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ghiveci bulgaresc
Mod preparare: Se taie carnea in felii mari, dupa care se rumeneste in ulei. Adauga ceapa taiata pestisori, morcovii in bucati mari si ardeii, fideluta. Dupa ce totul a capatat o culoare aurie, se pun si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura diplomat
Mod preparare: Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora