Retete culinare care contin sare

Musaca de dovlecei
Mod preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa de branza cu paine si salam
Mod preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Peste la cuptor cu rosii si usturoi
Mod preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine. Se spala, se fac portii, se sareaza si se presara cu piper. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se adauga printre peste ceapa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Iahnie de fasole
Mod preparare: Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa astfel ca fasolea sa ramana in permanenta in apa sau nu se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Fasole verde cu carne  vita
Mod preparare: Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei si 100 ml de apa. Se adauga apa fiarta sau apa in care a fiert fasolea.Cand carnea e aproape fiarta, se adauga faina dizolvata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spaghete cu scoici picante
Mod preparare: Se caleste ceapa intr-o cratita cu ulei timp de 3-4 min, pana se inmoaie. Se adauga si celelalte ingrediente si se amesteca. Se lasa sa fiarba 2-3 min apoi se adauga scoicile proaspete.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada de carne
Mod preparare: Intrun castron amestecam foarte bine carnea, ouale, cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mare, ceapa curatata, taiata marunt, ustroiul taiat marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Fursecuri cu stafide
Mod preparare: Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei, iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste.Se adauga praful de sare, untul, faina si la sfarsit se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Se pune la fiert in apa rece ceapa, morcovul, pastarnacul, telina tocate marunt sau date pe razatoare, cu putina sare si lingurile de ulei.Intre timp se pregatesc perisoarele din carne tocata in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute