Retete culinare care contin sare

Budinca de taitei cu brinza de vaci
Mod preparare: Se prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se scurg. Branza de vaci, data prin sita, se amesteca cu galbenusul d ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Rosii si ardei pentru ciorbe
Mod preparare: Se spala rosiile bine, se decojesc, se taie felii. Tot felii se taie si ardeiul. Se pun in cratita in cuptor cu o lingura de sare. Se amesteca din cand in cand. Cand sunt cam pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 minute
Salata asortata
Mod preparare: Morcovii si ridichiile se rad pe razatoare. Ceapa si salata verde se taie feliuta la fel si ardeii. Se pun toate intr-un castron, se adauga sarea, sucul de lamaie si uleiul apoi se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papanasi prajiti
Ingrediente: branza de vaci, oua, gris, sare, faina, unt, pesmet, ulei,
Mod preparare: Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se aseaza in tigaie in forma rotunda si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ciuperci umplute la cuptor
Mod preparare: Ciupercile se spala, se scot usor cotoarele si se curata negreala din "palarii".Se tin 10 minute in apa cu putin otet, dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.Cotoarele se toaca marunt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Supa de ceapa cu cascaval
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste cu untul sau margarina intr-un vas termorezistent timp de 8 minute la putere maxima.Se adauga apoi faina, frecata bine sa nu existe cocoloase, se toarn ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Fructe prajite
Mod preparare: Se curata fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi. Se prepara un aluat mai moale din faina, apa, praf de copt, sare si zahar. Fructele se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute cu lamaie la gratar
Mod preparare: Se amesteca foarte bine toate ingredientele de mai sus.Se formeaza chiftelute plate, ca pt hamburgeri.Inainte de a fi puse pe gratar,s e ung cu ulei, ca sa nu se lipeasca de grill.Se lasa 2-3 minute p ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Salata de fasole verde cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se lasa acoperit timp de 2 ore sa se raceasca si sa se imbibe bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute