Retete culinare care contin rosii

Salata greceasca simpla
Mod preparare: Se taie rosiile si castravetii si feta sau branza telemea in cuburi de dimensiune medie. Ardeiul se taie felii (julein) de 3-4 cm lungime, ceapa se taie in jumatati si jumatatile in felii subtiri ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Rosii umplute cu oua
Ingrediente: rosii, ou, sare, piper,
Mod preparare: Se taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cate un ou. Se pun deasupra sare, piper si alte condimente, dupa preferinta. Se acopera rosiile cu capacelul si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga
Ingrediente: ficat, ulei, sare, usturoi, rosii, malai,
Mod preparare: Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Orata al forno
Mod preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza (afara si inauntru). Taiem cubulete rosia si cartofii. Tocam marunt patrunjelul si usturoiul. Pregatim 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rosii umplute cu salata greceasca
Mod preparare: Taiati capacul de la rosii, apoi goliti-le cu grija. Puneti ce ati scos din rosii intr-un vas, adaugati castravetele cubulete, maslinele taiate rondele, branza faramitata, 2 frunze de menta tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Costite mexicane
Ingrediente: porc, rosii, usturoi, miere,
Mod preparare: Sucul de rosii se amesteca cu usturoiul zdrobit si mierea.Cu aceasta compozitie se ung costitele, care apoi se frig pe gratarul incins timp de 20 minute.Din cand in cand se mai ung cu sosul pregatit.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
PULPE CU SOS DE ROSII
Mod preparare: Ceapa o toci marunt (partea alba si jumatate din frunze) si o pui la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, adaugi puiul curatat bine.Lasi pe foc pana cand pulpele s-au rumenit frumos, amesteci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Fasole verde
Ingrediente: fasole verde, rosii, usturoi, ceapa, piper, sare,
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt, fasolea se spala bine, iar din cateii de usturoi se face un mujdei. Se caleste ceapa, se adauga fasolea verde si se lasa 5 min la foc mic, dupa care se adauga pasta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Musaca cu ton si paste fainoase
Mod preparare: Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea cateva clocote. Intr-un castron se pune pestele peste care se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Dovlecei umpluti
Mod preparare: Dovleceii se curata de coaja si se taie in doua jumatati.se scobesc de miez.Orezul se fierbe, apoi se amesteca cu carnea tocata, trei sfert din ceapa tocata ,sarea, piperul si putin marar tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore