Retete culinare care contin rosii

Salata de orez
Mod preparare: Se fierbe orezul (conform indicatiilor de pe punga) si se lasa sa se raceasca. Se prepara sosul, amestecand verdeata cu otet, ulei, sare si piper. Se taie ceapa marunt, se preseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
PIPERCHI DINICATI TARGASITI (ARDEI PRAJIT A LA BUNICA)
Ingrediente: ardei gras, rosii, telemea, ou, ulei,
Mod preparare: Uleiul se incinge intr-un vas destul de adanc, apoi se adauga ardeii curatati, spalati, strecurati si taiati bucati mici.Se amesteca pana se inmoaie, apoi se adauga rosiile curatate, spalate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de rosii cu branza prajita
Mod preparare: Rosiie se spala, se taie in felii subtiri, ceapa se taie rondele si se aseaza pe un platou impreuna cu feliile de rosii si cu feliile de lamaie. Intr-un vas se amesteca faina, cimbru si piperul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Zacusca de vinete si gogosari
Ingrediente: rosii, vinete, gogosari, cepe, ulei, zahar, sare,
Mod preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata pielita si se taie in sferturi. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Fleica de porc
Mod preparare: Bati fleica, o treci prin ulei de masline condimentat cu sare, piper, enibahar, cimbru.Asezi carnea pe grillul incins, lasi sa se patrunda si sa se rumeneasca pe ambele parti.Pentru salata: feliezi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata cu somon si batog afumat
Mod preparare: Salata rupta marunt, se aaza pe un platou, peste care se asaza felii de rosii, felii de castravete, praz tocat marunt si feliile de ardei.In jurul salatei se aseaza felii de ou.Se orneaza cu bucati ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pesto Genovese
Mod preparare: Se pun toate ingredientele in robot, cu exceptia uleiului de masline si se amesteca pana devine pasta. Pe masura ce se mixeaza, se adauga treptat uleiul pana se absoarbe complet. 
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ghiveci de toamna
Mod preparare: Curatim toate legumele.Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc,apoi adaugam si fasolea tocat marunt.Adaugam o cana cu apa, apoi punem ardei taiati fasiute si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci cu carne de vaca
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari.Se prajeste in untura pana incepe sa se rumeneasca.Se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, 1 ora, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Legume gratinate
Mod preparare: Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute