Retete culinare care contin radacina de patrunjel

Supa crema de naut
Mod preparare: Nautul se lasa la inmuiat cca.24 de h. Se curata de pielite. Apoi se pune la fiert in oala de supa, cu apa si sare. Cand e aproape fiert se adauga legumele taiate cubulete. Dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Racitura de curcan
Mod preparare: Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma. Se lasa la foc foarte, foarte mic.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 7 ore
Ciorba de varza
Mod preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la foc impreuna cu afumatura spalata bine. Pana ce acestea dau in clocot, se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Friptura aromata de vita cu dafin si vin
Mod preparare: Carnea se spala, se zvinta cu o carpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de carne de porc
Mod preparare: Se sparg oasele si se pun la fiert cu apa rece. Se spala carnea, se taie in bucati potrivite pentru patru persoane si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. Cand clocoteste, se inlatura spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de pasare cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe carnea de pasare, se spumeaza, apoi se adauga ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si orezul. Cand carnea si zarzavatul au fiert, se ia vasul de pe foc. Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de pui a la grec
Mod preparare: Se spala bine pulpele.Se pun la fiert.Se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pentru ca fierb mai greu.Dupa care adaugam si celelate legume, lasam sa fiarba la foc mediu.Cand a fiert, punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de iarna de cruditati
Mod preparare: Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul.Se amesteca usor si se lasa 15-20 de minute ca sa intre bine in zarzavat.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de maruntaie de miel
Mod preparare: Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cand sunt oase ramase de la mincare, se spala si se fierb mai intai, apoi se ia spuma, dupa care se introduce ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute