Retete culinare care contin praf de copt

Prajitura de ciocolata
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Desert fin din iaurt
Mod preparare: Fursecuri:Faina se framanta cu margarina Rama, praful de copt, zaharul tos si zaharul vanilat. Se face o sfera care se inveleste intr-o folie de aluminiu si se baga la frigider, circa 30 minute. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 5 mi
Muffins cu ciocolata
Mod preparare: Se amesteca intr-un bol oul impreuna cu laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala rasa.Se incorporeaza zaharul, faina si praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie.Dupa ce s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Basboosa
Mod preparare: Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare.Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa.Se aduga untul, grisul, coaja rasa de la doua lamai, prafu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Trandafiri usori
Mod preparare: Aluatul:Intr-un bol amestecam ingredientele de aluat pana se face un aluat moale.Daca este lipicios se poate adauga inca putina faina. Se acopera cu nylon si se da putin la frigider. Umplutura: ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Guguluf marmorat
Mod preparare: Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Biscuiti Serpantine
Mod preparare: Margarina se freaca cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga ouale si se amesteca bine.Se adauga faina si praful de copt si se framanta bine aluatul. Aluatul obtinut se iimparte in doua parti egal ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa glazurata
Ingrediente: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, cacao, lapte,
Mod preparare: Ung o tava cu unt. Amestec untul cu zaharul si ouale, adaug ingredientele uscate si laptele. Amestec compozitia pana devine fina. Se toarna in tava si se coace 35 minute.
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
CHEC FESTIV
Mod preparare: Se amesteca 3 ou intregi cu 1 cana de zahar si 1 pachet de praf de copt.Apoi se pune treptat 1 cana de lapte, 1 cana de ulei, coaja rasa de la o lamaie, 2 pachete de zahar vanilat si 3 cani de faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tortul cu visine
Mod preparare: Se face un blat obisnuit din ingredientele mentionate: albusurile batute spuama tare cu zaharul, la care se adauga galbenusurile frecate cu esenta.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore