Retete culinare care contin peste

Fileuri de peste la cuptor
Mod preparare: Spalam bucatile de peste, le portionam si le stropim cu zeama de lamaie. Pasta de ardei si usturoiul zdrobit il amestecam bine si ungem bucatile de peste. Oule le batem bine cu o furculita. ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata asortata cu peste si oua
Mod preparare: Se pun la fiert cartofii in coaja si separat ouale. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, adaugati morcovul taiat foarte fin (feliute si bastonase) si ceapa taiata fasii subtiri. Caliti ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa crema de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se spala, se taie bucati, apoi se pune la fiert in apa cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba se spumeaza pana supa devine limpede;Ceapa, telina, morcovul se curata, se spala, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Macrou cu ciuperci
Mod preparare: Pestele il tai, il cureti etc.Ciupercile (champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul il cureti.Acum, eu am pus in tava cu putin ulei ciupercile, ceapa si usturoiul. Ele lasa apa ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Chiftelute din peste
Mod preparare: Legumele curatate se fierb in apa cu sare, iar ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se lasa sa se raceasca. Pestele, impreuna cu legumele fierte si ceapa inabusita, se trece prin masina ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste la cuptor
Ingrediente: peste, unt, ceapa, sare, piper, vin, oua, smantana,
Mod preparare: Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hartie unsa ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute
File de peste la cuptor
Mod preparare: Se spala bine fileurile, se aseaza in tava, se condimenteaza dupa gust.Se taie cubulete foarte mici rosiile si feliute subtiri ardeiul.Se presara totul deasupra pestelui, inclusiv morcovul ras.Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Salata afumata
Mod preparare: Se da pielita de pe peste si se taie in bucatele. Se taie castravetii murati in cubulete si se amesteca cu smanta. Se adauga sare, piper dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Zeama de peste
Ingrediente: peste, ceape, morcovi, cartofi, leustean, sare, bors,
Mod preparare: Pestele pregatit se acopera cu 2-3 cm cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se inlatura spuma si se pune la un foc foarte mic. Peste 15-20 minute se adauga cartofii, morcovii curatiti, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulouri cu peste
Mod preparare: Pentru sos: Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.Pentru rulouri: Se incalzeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora