Retete culinare care contin peste

Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins, uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Peste columbia
Mod preparare: Se prepara o marinata din sucul de la un lime putin ulei de masline si condimente, pestele se da cu sare si piper si se lasa 20 de min. Dupa care se pune in marinata si se mai lasa 30 de min ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saramura aromata cu usturoi
Mod preparare: Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pilaf cu pana de somn sarat
Ingrediente: orez, peste, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cand orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea cateva clocote pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Peste prajit
Ingrediente: peste, sare, piper, ulei, lamai, usturoi, malai,
Mod preparare: 1. Pestele (in cazul meu am folosit pastrav si somn), se spala, ii dam putina sare si piper; 2. Pregatim o tigaie cu ulei, punem uleiul pe foc la incins, pestele dupa ce l-am condimentat il dam prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Crap cu arpagic
Mod preparare: Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare de vin, se mai adauga piper, sare, usturoi pisat, 1/2 foaie de dafin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Salata de peste
Ingrediente: peste, ulei, zeama de lamaie, ou, sare, patrunjel,
Mod preparare: Pestele fiert se scoate de pe oase si se toaca cu cutitul. Se amesteca cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si verdeata. Oul fiert se da pe razatoare si se presara pe deasupra.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Peste in aluat
Ingrediente: peste, sare, untura, aluat de clatite,
Mod preparare: Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de 3-4 cm. Se spala, si se da cu sare. Se pregateste un aluat de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Supa
Mod preparare: Punem la fiert bulionul iar in timpul asta curatim cartofii, ceapa si morcovul. Taiem cartofii cubulete mici si ii punem in bulion. Pana incep a fierbe cartofii taiem cubulete mici morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute