Retete culinare care contin oua

Sufleu de branza de vaca si cascaval
Mod preparare: In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, smantana, branza de vaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu fructe
Mod preparare: Fructele se pregatesc si se amesteca cu pesmetul si scortisoara sau vanilia. Se tapeteaza cu margarina solida si faina tava. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos, zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu visine
Ingrediente: zahar, faina, ulei, oua, praf de copt, visine,
Mod preparare: Se bat ouale cu zaharul + uleiul + faina amestecata cu praful de copt.Se pun visinele curatate de simburi.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina.Sta la cuptor 30-40 minute la foc mediu.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sos maioneza
Ingrediente: masline, oua, zeama de lamaie,
Mod preparare: Intr-un castron de portelan se pun galbenusuri crude, se sareaza si se freaca cu o lingura de lemn sau cu un tel. Se toarna ulei in cantitati mici (la inceput cate o picatura apoi cate 1 lingurit ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Prajitura cu nuci si rahat
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine, se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat intindem gemul, nucile ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec
Mod preparare: Intr-un vas mare se freaca margarina rama cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de margarina, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de ciocolata cu blat de caise
Mod preparare: Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Pumpkin pie  (dovleac)
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 425F. Se amesteca dovleacul cu toate ingredientele si se pune peste forma unde deja s-a asezat aluatul. Se coace pentru 15 minute apoi reducem temperatura la 350F s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Legume gratinate
Mod preparare: Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Crema de branza de vaci
Ingrediente: branza de vaci, oua, ceapa, unt, sare,
Mod preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron.Se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute