Retete culinare care contin oua

CLATITE CU VANILIE
Mod preparare: Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina,praful de budinca si ouale. Treptat se adauga sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Platou prezidential
Mod preparare: Se spala legumele, se fierb ouale si se curata.Rosiile se taie in doua si se umplu cu salata de vinete. Castravetii se taie felii si se ung cu pasta de branza (eu am folosit un pos de le-am ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu miere
Mod preparare: Intr-un vas incalzit se bate untul spuma, adaugand mierea fluida, oul, bicarbonatul stins cu lapte, aromele, trei patrimi din cantitatea de nuci si faina. Se toarna in tava unsa si presarata cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort de migdale, alune sau nuci
Mod preparare: Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Aluat de tarte cu vanilie
Ingrediente: faina, unt, zahar vanilat, oua,
Mod preparare: Se amesteca faina cu sarea, zaharul, untul putin muiat si, la sfarsit, galbenusurile. Se framanta putin, atat cat sa fie toate bine amestecate. Se da forma unei sfere si se lasa 1-2 ore la ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Inghetata de prune
Mod preparare: Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera cratita, apoi lasa-le sa fiarba usor 10 minute, pana cand prunele s-au inmuiat.Fa prunele piure si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA
Mod preparare: Intr-o tava mare(cca 28/42), se pune hirtie de copt,se lasa.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie.Se bate din nou, pana cand se intareste din nou, iar zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Minitarte cu cirese
Mod preparare: Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crema de zahar ars cu dovleac
Mod preparare: Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Profiterol
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute