Retete culinare care contin oua

Prajitura cu krantz
Mod preparare: Se pregateste blatul obisnuit, se coace la foc mic. Cand se raceste se taia in doua.Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ciuperci cu smantana
Mod preparare: Se spala ciupercile, nu se curata de pielita, se taie in felii, se pun in cratita, cu ceapa tocata si unt, sa se inmoaie, pe foc mic, in zeama lor. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu mere
Ingrediente: mere, unt, oua, zahar pudra, praf de copt, ulei, faina,
Mod preparare: Se framanta faina cu praful de copt, uleiul si un ou. Se intinde cu vergeaua o foaie rotunda, care se asaza intr-o forma de tarta, unsa. Peste aluat se pun merele curatate si taiate felii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Spaghete cu piept de pui si sos de rosii
Mod preparare: Se dezoseaza pieptul de pui si se taie cubulete. O lingura de ulei si condimentele se amesteca si se prepara un sos care se pune impreuna cu carnea intr-o punguta si se da la rece.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tochitura Bucovineana
Mod preparare: Se pune in tigaie la prajit carnea, carnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare, apoi cind totul e gata se ia cu polonicul uns cu putin ulei sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Cascaval pane
Ingrediente: cascaval, faina, pesmet, oua, ulei, salata verde,
Mod preparare: Cascavalul se curata de coaja, se portioneaza, se trece prin faina, prin oua batute spuma, prin pesmet si apoi se introduce in vasul cu ulei infierbintat. In timpul prajirii se intorc bucatile pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tarta
Mod preparare: Incingeti cuptorul la 175 grade C.Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul de 15 cm, captusiti-o cu hartie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.Bateti ouale si zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta cu iaurt
Mod preparare: Se separa ouale, se bat albusurile spuma se adauga zaharul in ploaie si se bate in continuare, dupa care se adauga galbenusurile, iaurtul, coaja de lamaie si pliculetul de zahar vanilat.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saratele
Ingrediente: margarina, iaurt, drojdie, faina, oua, cascaval, sare,
Mod preparare: Se framanta margarina, iaurtul, drojdia, 1 ou, sarea si faina. Se intinde o foaie de 1 cm., se unge cu galbenus, se rade branza/cascaval, se taie bastonaşe şi se coc.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piept de pui quatro formagi cu galuste
Mod preparare: Pieptul de pui se transeaza in gratare, se condimenteaza cu maggi secretul gustului si cu piper si se prajeste pe grill cu un pic de ulei de masline.Dupa ce s-au racit gratarele le taiem fasii.Tocam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute