Retete culinare care contin oua

Placinta cu branza de vaci
Mod preparare: Se desfac foile de placinta si se pun cate una pe masa, una in stanga si una in dreapta. Se ung cu ulei si deasupra lor se pune o alta foaie de placinta care la randul ei se unge cu ulei si tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Cotlete St. Prex (vitel)
Mod preparare: Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina, ou si pesmet (in ordinea asta). Pesmetul se preseaza usor pe carne sa adere bine, dupa care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci cu carne la cuptor
Mod preparare: Curatati cartofii de coaja si ii taiati rondele.La fel faceti si cu ciupercile.Apoi taiati carnea felii ca pentru snitele si o bateti putin de tot . Asezati pe rand cartofii, carnea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Pui fracasse
Mod preparare: Intr-un vas adanc se bate oul cu sucul de la o jumatate de lamaie. In alt vas, se amesteca faina cu praful de usturoi si cu boiaua dulce. Se trec bucatile de pui prin ou si apoi prin faina. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciocolate Fudge Cake
Mod preparare: Se pun la foc in cratita, margarina si cacao, laptele si zaharul se incorporeaza ciocolata cand e calda compozitia (asta este sosul).Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga faina si praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu visine
Mod preparare: Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tort  lapte de pasare
Mod preparare: Diametrul tortului de 22 cmBlatul: Mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt dam la cuptor la foc mijlociu. Blatul pregatit il taiem orizontal in 2 parti egale.Crema: Gelatina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Snitel cu cartofi natur
Mod preparare: Feliile de cotlet se bat bine, puse intr-o punga de nylon, se potriveste gustul de sare, piper si vedeta. Ouale se bat bine si se pun 2 linguri de ulei in ele. Feliile de cotlet se trec ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Tiramisu
Mod preparare: Se prepara cafeaua amara cu un aparat pentru cafea filtru si se lasa sa se raceasca.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se dizolva complet si iau o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort Jofre
Mod preparare: Crema 1:Se fierb apa cu zaharul si cacaoa la foc mic pana se face o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca din cand in cand. Cand s-a racit, se adauga cele 8 galbenusuri. Blatul:  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora