Retete culinare care contin oua

Tort diplomat
Mod preparare: Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand mereu pana se dizolva, apoi se da la rece. Intre timp separi ouale. Albusurile se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada cu gem
Mod preparare: Se separa albusurile de gablenusuri, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul intr-un castronel.Galbenusurile amestecate cu zaharul, le amestecam pana se mai dizolva zaharul.Peste gablenusurile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de salata verde
Mod preparare: Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa 1/2 ora; se strecoara, aruncandu-se zarzavatul. \Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smantana, sarea si otetul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chiftele din carne
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata, o clipa, in apa rece si bine stoarsa si cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Budinca cu clatite
Mod preparare: Dizolv drojdia in juma de cana de apa calduta si adaug un praf de sare si o pun in faina sa dospeasca un pic.Dupa ce a dospit adaug zahar vanilat, zaharul, ouale, coaja de lamaie razuita, amestec ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Quiche cu pangasius
Mod preparare: Batem oul cu apa si zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt, untul la temperatura camerei si amestecul de ou.Framantam un aluat neted pe care il invelim in folie si il dam la frigide ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cozonac
Mod preparare: Separa ouale, albus de galbenus. Galbenusul se amesteca cu o cescuta de lapte cald, se adauga zaharul, se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul.Se toarna faina sarea, se framanta, intre timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salata de ceapa cu chiftelute
Mod preparare: Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sun ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu nuca si gem
Mod preparare: Pentru alut, se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde o foaie subtire, care se aseaza in tava, peste care se pune gemul.Pentru blat procedati astfel:Bateti spuma albusuril ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore