Retete culinare care contin oua

Rulada aperitiv si oameni de zapada
Mod preparare: Pentru rulada aperitiv:Se pune intr-un castron ouale,amidomul,maioneza, faina si un praf de sare. Se mixeaza 3-4 minute apoi se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor
Mod preparare: Cartofii se curata si se taie rondele.Pulpele le condimentam bine cu toate condimentele amestecate cu 2 linguri cu ulei.Intr-o tava punem hartie de copt asezam rondelele de cartofi peste ele rondele d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m
Sos frantuzesc
Mod preparare: Se pune pe foc intr-o cratita (pe abur) smantana impreuna cu faina, galbenusurile si untul de sardele, pregatit din 50 gr. unt amestecat cu o lingurita pasta de ansoa si un galbenus fiert trecut prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos Bechamel
Ingrediente: unt, faina, lapte, nucsoara, oua, sare, piper,
Mod preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca.Se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Budinca de macaroane in aluat
Ingrediente: macaroane, unt, svaiter, oua, ciuperci, sare, faina,
Mod preparare: Se fierb macaroanele cu sare si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt de mai sus, svaiterul ras, doua oua si ciupercile taiate feliute subtiri si inabusite in restul de unt. Se prepara ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Bezele
Ingrediente: oua, zahar,
Mod preparare: Albusul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc.Se amesteca cu telul para pana se topeste zaharul si atinge temperatura de 80-90 grade. Compozitia se bate la robot (mixer).Cand a devenit ferm ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Lipii cu pui si cascaval
Mod preparare: Se taie pieptul de pui in suvite subtiri (se taie mai usor daca este putin congelat).Intr-un bol se amesteca faina si condimentele.Se trec suvitele de pui prin acest amestec, apoi prin oul batut si ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Salata bulgareasca
Mod preparare: Fierbem ouale timp de 4-5 minute. Dupa ce le tinem 1 minut in apa rece, le feliem.Spalam legumele si le feliem.Salata este bine sa o rupem cu mana, pentru a nu oxida.Branza si sunca o taiem ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Budinca de branza de vaci cu stafide si lamaie
Mod preparare: Intr-un castron se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamaie si stafidele. Separat se bat ouale cu sarea ca pentru omleta, se toarna in castron si se amesteca pana la ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Tiramisu
Mod preparare: Prima data vom pregati crema astfel: cele 3 galbenusuri se mixeaza cu zaharul praf, pana isi schimba culoarea si creste in volum. Apoi incorporam treptat cu o spatula branza mascarpone.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute