Retete culinare care contin oua

Omleta cu branza
Mod preparare: Se bat albusurile de ou pana se intaresc. In alt vas se pun galbenusurile care se bat bine, se amesteca cu maioneza si cu 2 lingurite apa.Se toarna galbenusurile peste albusuri si se amesteca uso ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Prajitura tavalita prin nuca de cocos
Mod preparare: Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte. Se face un aluat moale se pune intr-o tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pandispan cu mere
Mod preparare: Pentru compozitia de pandispan.Se separa oualele. Albusurile se bat spuma, dupa ce spuma s-a intarit se adauga 6 linguri de zahar, pana se obtine o compozitie tare. Separat se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pizza
Mod preparare: Se pune painea la inmuiat in apa si se stoarce. Se unge un vas jena cu unt si se aseaza painea, apoi sunca, ardeiul, maslinele, rosia, toate taiate cubulete. Se adauga branza rasa si apoi ouale ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mere in halat
Mod preparare: Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si adaugati in continuare apa si uleiul. Faina o adaugati la sfarsit cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Spaghete carbonara vegetale
Mod preparare: Dovlecei se toaca marunt, marunt, marunt se calesc la foc mediu intr-o tigaie , ouale se bat cu sare si piper intr-un castronel, spaghetele se fierb, se spala si se lasa la scurs, se rade parmezanul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulata de curcan umpluta cu legume
Mod preparare: Pieptul de curcan se toaca prin masina de tocat, impreuna cu putina ceapa si verdeata.Apoi se amesteca cu oua, smantana lichida, putin vin alb, sare, piper, oregano si usturoi pudra,rezultand o farsa ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Saratele cu chimen
Ingrediente: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen,
Mod preparare: Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort de caise, pere, mere
Ingrediente: caise, unt, oua, zahar, faina, apa, frisca, mere, pere,
Mod preparare: Intr-o tava rotunda, care se unge cu unt se pun merele/perele curatate de coaja si samburi (pot fi intregi sau taiate in doua)sau caisele cu tot cu coaja dar fara samburi. Daca fructele sunt mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Foi cu crema de nuca
Mod preparare: Foi: Se amesteca toate ingredientele si se framanta putin si se imparte aluatul in trei si se coc foi pe dosul tavii.Pentru crema: se pune zaharul la topit, se adauga laptele si cand fierbe se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute