Retete culinare care contin oua

Ciorba de burta
Mod preparare: Se taie burta fasii cat timp este congelata. Se taie ceapa si ardeiul rosu si se curata morcovii si se dau prin razatoare. Legumele se calesc intr-o lingura de ulei cam 2-3 minute. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Baclava de casa
Mod preparare: Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.Se amesteca apoi albusul cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Chec
Mod preparare: 1. Se separa albusul de galbenus. 2. In albus se pune putina sare si se bate spuma (tare), dupa care adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. 3. Galbenusurile se freaca cu putina sare si cu o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Curcan impachetat in cartofi la cuptor
Mod preparare: Curatati si taiati in felii de 2-3 mm grosime cartofii si morcovul, taiati ardeii fasiute, tocati ceapa, dezosati pulpa de curcan si taiati-o bucati potrivite.Intr-o tigaie antiaderenta prajiti in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute
Legume cu turtite de cascaval
Mod preparare: Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Copane de pui pane
Mod preparare: Pulpele spalate se freaca cu sare, piper si boia. Se amesteca ouale cu laptele. Separat se amesteca faina, busuiocul si pesmetul. Se trec copanele de pui prin ou si apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Tort de ciocolata cu fructe
Mod preparare: Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte de a coace. Tapetati cu hartie pergament fundul unei forme pentru copt blaturi, cu diametrul de circa 20 cm, in care veti coace bezeaua. Bateti ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chiftelute din dovlecel
Mod preparare: Dovleceii se curata de seminte si se dau prin razatoarea mica, cartoful la fel se curata si se da si el prin razatoarea mica. Dupa ce isi lasa zeama, se scurg atat cartoful, cat si dovlecelul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tacopaj
Mod preparare: Aceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu varful degetelor intr-un castron pana se fac ca niste firmituri. Se adauga parmezanul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de bostanei
Ingrediente: bostanei, usturoi, lamaie, Knorr, ulei, oua,
Mod preparare: Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa fierbere se lasa bostaneii sa se scurga bine.Se mixeaza bostaneii cu usturoiul zdrobit si cu zeama de lamaie, cu Knorr Sala ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute