Retete culinare care contin oua

Tiramisu (din comert)
Mod preparare: Se pregateste prajitura cum scrie pe pachet. Cand se face crema, se adauga si un plic crema instant caramel si la sfarsit, un plic de stafide puse la inmuiat in rom. Blatul se taie in doua s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Risotto cu ochiuri
Ingrediente: orez, apa, unt, ceape, costita afumata, ulei, oua, rosii, sare, piper,
Mod preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecand mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Omleta la cuptor
Mod preparare: Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le bine, pana ce devin vascoase si omogene.Spalati si taiati rondele prazul si ceapa, spalati, zvantati si tocati marunt patrunjelul verde si amestecati-le pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Sufleu de ciuperci
Ingrediente: ciuperci, sare, piper, unt, faina, lapte, oua,
Mod preparare: Ciupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se adauga albusurile spuma. Se pun intr-o forma unsa si se dau la cuptor l ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Galuste de gris cu smantana
Ingrediente: oua, gris, unt, smantana, sare,
Mod preparare: Se bat ouale spuma si se adauga grisul in ploaie, amestecand mereu cu lingura, pana se obtine o pasta. Din aceasta compozitie se ia cu o lingura inmuiata in unt incalzit si se pun galustele intr-un va ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tort de ciocolata amaruie
Mod preparare: Incazleste cuptorul la 180 grade C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Parjoale moldovenesti
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si de vine si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, ceapa calita si verdeata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de Paste
Mod preparare: Costitele se parlesc la foc pentru a se arde parul ramas dupa care, impreuna cu organele, se taie bucati potrivite, se spala, se lasa in apa cu otet cca 2 ore.Se scurg de apa si se pun la calit in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cascaval pane umplut cu garnitura de ciuperci prajite si sos de usturoi
Mod preparare: Mai intai se prepara casul : se taie 4 felii din cas mai subtiri cu atentie sa nu se rupa, se ung pe cate o parte cu unt, se aseaza o felie de sunca, iar cealalta felie unsa de cas se pune deasupra ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de burta diferita
Mod preparare: Se curata si se taie marunt tot zarzavatul.Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga apa necesara si se potriveste de sare si piper dupa ce s-au adaugat toate legumele. Se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora