Retete culinare care contin oua

Budinca din branza de vaci
Mod preparare: Se amesteca branza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Omleta cu legume
Mod preparare: Dovlecelul se taie rondele.Ardeii se taie fasii subtiri.Se pune ulei intr-o craticioara, se calesc toate ingredientele cu usturoiul. Dupa ce s-au calit se dau deoparte, se scurg si se racesc.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Piept de pui umplut
Mod preparare: Pieptul de pui dezosat se bate cu batatorul de carne asemenea snitelului, avand grija sa nu se rupa. Se formeaza o felie de carne, care trebuie sa fie flexibila pentru a fi rulata.Feliile de piep ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Napolitane cu crema de nuca de cocos
Mod preparare: Se pune intr-o cratita pe foc untul impreuna cu zaharul si se fierb pana se topeste zaharul. Se adauga ciocolata taiata bucati mici, iar dupa ce se topeste se agauga nuca de cocos. Se ia de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Fursecuri ieftine si delicioase
Ingrediente: oua, unt, zahar tos, esente,
Mod preparare: Cuptorul se incalzeste in prealabil,tava se unge cu putin unt.Intr-un castron se bat cu mixerul oul, untul si zaharul pana se obtine o crema.Se fac bilute cat o nuca si se pun in tava la distanta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan
Mod preparare: Taiem pieptul de pui file si condimentam cu sare si piper pe ambele parti.Intr-o farfurie putin adanca se bat ouale spuma cu putina sare.Pe o folie de aluminiu punem intr-o parte susan si in cealalta ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piept de pui cu orez si legume
Mod preparare: Orezul bine ales, se spala si se fierbe cu sare. Se taie legumele jullien si se fierb in baie de ulei. Se scurg bine si se amesteca cu ouale facute omlete si orezul fiert.Se adauga pieptul d ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Mujver turcesc - chiftelute de dovlecei
Mod preparare: Se dau dovleceii prin razatoare (prin cea mai mare).Se pun intr-un vas de sticla sau de portelan (nu metal).Se adauga ouale, se adauga branza, se adauga condimentele (puneti mai mult fiindca atunci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tort  parfe
Ingrediente: oua, zahar, unt, cacao, biscuiti, lapte, rahat, visine,
Mod preparare: Se bat pe foc in baie de aburi ouale cu zaharul pana se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma si se adauga doua linguri de cacao, biscuitii muiati in lapte si bine storsi, rahatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ochiuri cu mezeluri
Ingrediente: oua, ulei, mezeluri, piper, sare,
Mod preparare: Mezelurile se curata de membrana, se taie felioare subtiri sau cuburi si se asaza in uleiul infierbintat, amestecand cu paleta pentru a se rumeni pe toata suprafata. Cand sunt aproape rumenite, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora