Retete culinare care contin oua

Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare
Mod preparare: Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si se curata ficateii apoi se pun la calit impreuna cu legumele.In carnea tocata se incorporeaza cimbrul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Piept de pui cu banane
Mod preparare: Bucatile de piept de pui batute se condimenteaza pe o parte cu putina sare si oregano. Se pune in fiecare o bucata de banana si una de cascaval si se face rulada care se fixeaza cu scobitori.&nbs ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Lapte de pasare
Ingrediente: lapte, oua, zahar, zahar vanilat,
Mod preparare: Laptele se fierbe cu 150 g zahar.Albusurile se bat spuma cu telul, adaugand treptat 100 g zahar.Din albusul batut spuma, se iau galuste cu lingura (umezita) si se pun in cratita cu lapte, la felul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Placinta cu spanac
Mod preparare: Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).Aluatul se imparte i ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Placinta cu prune(foarte rapida si usor de pregatit)
Mod preparare: Se bat ouale intregi,se adauga zaharul si se amesteca bine.Se adauga treptat uleiul, apoi laptele si coaja de lamaie.La urma se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt.Se unge o tava cu ulei ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura Greta Garbo simpla
Mod preparare: Se framanta aluatul si se lasa o ora la dospit.Se imparte in trei parti.Se intinde o foaie, se aseaza in tava, se unge cu marmelada si se presara cu nuca macinata si zahar.Se aseaza a doua foaie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de fasole verde grasa
Mod preparare: Se curata fasolea, se rupe in 2-3 bucati, se opareste cu apa clocotita. Se face un rantas, se adauga ceapa taiata marunt si se stinge cu apa. Se pune fasolea intr-o oala, se adauga rantasul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Zambetul negresei
Mod preparare: Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca Rama sa nu fie foarte fierbinte alfel oul se transforma in omleta. Se adauga zaharul pudra, ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Biscuiti cu ciocolata
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung 2-3 tavi.Se pune untul intr-un castron, se freaca spuma, se adauga zaharul, putin cate putin, si pe urma esenta de vanilie si oul, amestecand intruna (incet) ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Aperitiv cu dovlecel si vinete
Mod preparare: Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. Calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul si vanata, sare, piper dupa gust si lasi la foc mic 20 min amestecand din cand in cand.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute