Retete culinare care contin oua

Pandispan cu marmelada
Ingrediente: faina, oua, zahar pudra, unt, marmelada,
Mod preparare: Se mixeaza galbenusurile de ou cu zahar pudra pana cand volumul creste aproximativ de trei ori. Se adauga apoi faina cernuta proaspat, se amesteca si se toarna albusurile bine batute spuma, in ...
Complexitate: Medie
Durata: 55 minute
Spaghete cu broccoli
Mod preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet, broccoli se fierb 4 minute in apa cu sare, rosiile se oparesc si se decojesc. Se prepara sosul din 2 linguri ulei masline, faina, laptele ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Prajitura speciala cu mac
Mod preparare: Se amesteca cu ajutorul mixerului untul cu zaharul si branza dulce. Se incorporeaza ouale, laptele si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se adauga si alunele tocate mare.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 10 minute
Cupola cu frisca
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pricomigdale
Mod preparare: Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pana ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamaie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cate ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Salata de cruditati cu sunca
Mod preparare: Se taie sunca, ardeii, ceapa si ouale pestisori.Se adauga porumbul, sarea si piperul. Se amesteca bine si se adauga maioneza. Se orneaza dupa gust cu ardei, masline, rosii etc.
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Snitel cu piure
Mod preparare: Se prepara snitelele avand grija sa fie cat mai egale intre ele. Se prepara piureul si se adauga pe un platou un strat de piure. Se pun deasupra snitelele si se orneaza cu o lingura de piure ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Prajitura cu nuca si frisca Florina
Mod preparare: Blatul: 6 galbenusuri se freaca cu 1 cana de zahar, cand sunt amestecate bine se adauga treptat 100 ml apa si se amesteca ca la maioneza. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar.  ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Paste la cuptor
Mod preparare: Pastele se fierb intr-un vas cu apa cu sare si putin ulei de masline(ajuta sa nu se lipeasca pastele).Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ardeii, ciupercile, baconul se taie ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Chiftelute de cascaval
Ingrediente: cascaval ras, unt, oua, chimen,
Mod preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in ...
Complexitate: Medie
Durata: 20 minute