Retete culinare care contin oua

Aioli sau unt provensal
Mod preparare: Intr-un bol se zdrobeste usturoiul curatat impreuna cu cartoful cald (fara coaja). Se adauga galbenusurile, sare, piper si zeama de lamaie si se amesteca intruna, turnand uleiul putin cate putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de telina cu maioneza
Mod preparare: Se taie bucati conopida, se pune la fiert, iar dupa ce este gata, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face maioneza din 2 oua fierte si unul crud (la care se adauga zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie
Mod preparare: Blatul 1:Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pana se intaresc.Adaugam faina, praful de copt si cana cu fructele de padure stoarse.In cuptorul dinainte incalzit la ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Prajitura diplomat
Mod preparare: Din oua, zahar si faina se face un blat care se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit. Intre timp se face o budinca de vanilie din cele 2 plicuri, dupa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca din cartofi cu carne de vita
Mod preparare: Carnea tocata si ceapa se inabusa in ulei si 100 ml de supa de oase. Tocatura se raceste, se amesteca cu paine si se toaca din nou cu masina. Se amesteca cu oua, usturoi, patrunjel verde, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Tort
Mod preparare: Se separa ouale:in albusuri se pune zaharul si putina sare,apoi se bate spuma, iar galbenusurile se bat bine cu zaharul vanilinat,esenta si coaja de lamaie pana devine ca o crema.Dupa ce bati spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Kurtos Kolak (ca la Cluj)
Mod preparare: Drojdia se faramiteaza in 100 ml lapte caldut si se lasa la plamadit cam 10 minute. Dupa aceasta se adauga faina zaharul, ouale si galbenusurile, sarea si laptele caldut adaugat treptat si se fac ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Friptura tocata (berlineza)
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu ceapa, ouale, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare. Compozitia obtinuta se asaza pe o tava cu ulei, dandu-i forma unei franzele. Tava se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Prajitura cu nuci si foi Lica
Ingrediente: margarina, oua, zahar tos, nuci,
Mod preparare: Se bat bine margarina si zaharul, apoi se aduga galbenusurile.Separat, se pun la foc pe cana de zahar, la care, dupa ce se topeste, se adauga nucile tocate.Apoi se adauga compozitia 1 la compozitia 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Taitei cu branza de vaci
Mod preparare: Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pana se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie romburi sau dreptunghiuri. Se lasa putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute