Retete culinare care contin oua

Musaca de varza dulce
Mod preparare: Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cate putina apa rece, se mai trece odata prin masina de tocat carne, se amesteca cu un ou intreg, se adauga verdeata si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Prajitura de sarbatoare din Franta
Mod preparare: Faceti aluatul (e ca de cozonac) si lasati-l sa se odihneasca o noapte la rece (eu l-am pus in frigider).A doua zi, framantati iar aluatul si il asezati in 2 forme rotunde cu diametrul de 28 cm.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocinei bucovineni
Mod preparare: Se curata cartofii si ceapa se dau pe razatoarea de morcov, se adauga restul incredientelor si se amesteca foarte bine. Intr-o tigaie cu ulei incins,se pune cu o lingura din compozitie (se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec rapid si pufos
Mod preparare: Ouale se bat bine cu mixerul pana devin spuma, se adauga zaharul si se continua amestecarea cu mixerul. Se adauga si uleiul, zaharul vanilat si esenta de rom, se bat toate bine, dupa care adaugam fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Pizza ninsa
Mod preparare: Drojdia se pune la crescut in putin lapte caldut cu 1/2 lingurita zahar.Faina cu uleiul, sarea si drojdia crescuta se framanta bine adaugand putin cate putin lapte caldut.Dupa ce am framantat blatul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Voldastana
Mod preparare: Din pieptul de pui se pregateste un snitel. Peste snitel adaugam ciuperci (pe primul sfert de snitel) apoi cascaval, jumatate din cantitate (cascavalul ras) si pe ultima parte vom pune sunca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Barcute din cartofi umplute cu urda
Mod preparare: Fierbi grisul cu laptele si dupa ce s-a ingrosat, il dai deoparte si-l lasi la racit.Il amesteci cu urda, mararul tocat, usturoiul tocat, ouale si un praf de sare pana se omogenizeaza. Curatam ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata de oua cu sos de usturoi
Ingrediente: oua, usturoi, sardele, ulei, otet, sare, piper,
Mod preparare: Se fierb cam 10 minute citiva catei de usturoi. Se scurg apoi si se piseaza. La usturoiul pisat se adauga 2 sardele tocate marunt, 2-3 linguri de ulei, otet, sare si piper dupa gust.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de migdale
Mod preparare: Se oparesc migdalele, se curata si se piseaza bine. Se adauga 2 galbenusuri, 2 albusuri spuma, coaja de lamaie, zaharul topit in apa, drojdie. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort sarlota
Mod preparare: Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, pana se dizolva. Se pune laptele pe foc impreuna cu galbenusurile si se amesteca continuu pana se ingroasa. Dupa aceea se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora