Retete culinare care contin oua

Chec
Ingrediente: oua, zahar, apa, ulei, faina, praf de copt, arome,
Mod preparare: Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe. Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, siropul racit, ulei, faina si praful de copt. Se pune compozitia in 3 tavi unse si tapetat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Melci cu budinca
Mod preparare: Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.Se pune peste drojdie o ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Papanasi prajiti
Ingrediente: branza de vaci, oua, gris, sare, faina, unt, pesmet, ulei,
Mod preparare: Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie compozitia potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea, se aseaza in tigaie in forma rotunda si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Acoperis de casa
Mod preparare: Faina, untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mini tarte
Mod preparare: Se pune margarina intr-un vas mai mare. Se adauga zaharul si mirodeniile dupa care se adauga oul, amoniacul stins cu zeama de lamaie iar la urma faina pana ce obtineti un aluat fraget ca de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Faguri
Ingrediente: oua, zahar, untura, lapte, amoniac, faina, ciocalata,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele, iar faina se pune putin cate putin pana va iesi ca la chec.Se incinge forma si se pun doua gramajoare cu lingurita sau se pune compozitie in toata forma.Se intorc si p ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Chiftelute cu lamaie la gratar
Mod preparare: Se amesteca foarte bine toate ingredientele de mai sus.Se formeaza chiftelute plate, ca pt hamburgeri.Inainte de a fi puse pe gratar,s e ung cu ulei, ca sa nu se lipeasca de grill.Se lasa 2-3 minute p ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Musaca de dovlecei
Mod preparare: Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se stropeste cu ulei si se presara mararul verde tocat, apoi se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bors de primavara
Mod preparare: Ceapa si usturoiul se calesc foarte putin in ulei incins, se adauga cartofii taiati cuburi, radacinoasle date pe razatoare, apa.Se lasa la fiert.Intre timp se curata se spala zarzavatul si se adauga p ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negresa cu glazura de ciocolata
Mod preparare: Se pune zaharul si cacao intr-o cratita, se amesteca bine apoi se adauga laptele, se pune cratita pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba si zaharul s-a topit. Se adauga untul taiat cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute