Retete culinare care contin oua

Dovlecei gratinati
Mod preparare: Dovleceii se taie pe lungimea lor.Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Papanasi cu smantana si dulceata
Mod preparare: Se amesteca branza de vaci cu lingura de gris si un pic de sare.Se adauga apoi ouale si faina.Se amesteca bine si continuam cu bicarbonatul stins si coaja de lamaie rasa.Se amesteca totul bine, pana s ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Gogosi pripite dulci
Ingrediente: lapte, unt, faina, zahar, oua, ulei, sare, zahar vanilat,
Mod preparare: Se clocoteste laptele cu 50 gr. unt, putina sare si zahar. Se toarna faina cernuta proaspat. Se amesteca pana ce compozitia se desprinde de marginile vasului. Se da deoparte. Cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura cu mere si migdale
Mod preparare: Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care prisoseste, si se baga forma la frigider. Se incinge cuptorul la 180 gradeC.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 minute
Drob din pateu si ciuperci
Ingrediente: pateu, ciuperci, oua, gogosar, eapa, orez, marar, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Se fierbe orezul si se strecoara, ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si ele cat mai marunt. Se amesteca pateul cu ciupercile, gogosarul, orezul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Aperitiv piept de pui cu ciuperci si maioneza
Mod preparare: Se pune la fiert atat pieptul de pui cat si ciupercutele, dupa ce s-au fiert se storc bine ciupercile si se toaca sau se macina pieptul de pui si ciupercile.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Salata de ou
Ingrediente: oua, sare, piper, otet, ulei,
Mod preparare: Oualele se fierb tare.Dupa racire, curatare, se taie felii. Se adauga putin ulei, sare si piper dupa gust.Se amesteca usor, pt. a nu se zdrobi prea mult galbenusurile.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Saratele
Mod preparare: Se face o coca din ingredientele prezentate.Se lasa la rece aproximativ 1 ora Se pun in tava cu hartie de copt sub forma de bastonase: inainte de a le pune la cuptor presara chimen si branza rasa.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Turta dulce
Mod preparare: Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cate unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate subtire. Se framanta bine totul. Se unge ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gaina umpluta
Mod preparare: Se curata si se goleste gaina cu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecand de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute