Retete culinare care contin oua

Bezele cu fulgi de cocos
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Trebuie batute fara zahar minim 5 minute, apoi se poate adauga zaharul. Se adauga 1-2 linguri de zahar, se bate pana se topeste, apoi se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Supa cu zdrente
Ingrediente: supa de carne, faina, sare, oua,
Mod preparare: Se bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cate putin si sarea. Se freaca cu lingura pana cand se obtine o pasta groasa ca o smantana. Se pune la foc supa strecurata intr-o oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gogosele Aebleskiver
Mod preparare: Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smantana pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga albusul batut spuma, incet.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spuma de capsuni cu zahar pudra
Ingrediente: oua, zahar pudra, capsuni,
Mod preparare: Se bate spuma, cu mixerul, albusul cu zaharul si capsunile. Se toarna intr-un castron de sticla, se orneaza cu capsunile stropite cu rom. La fel, se poate face spuma de zmeura sau fragi.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Maioneza dietetica
Mod preparare: Se prepara ca o maioneza obisnuita. Este foarte gustoasa si vei reduce cantitatatea de ulei cu aproximativ 80 %.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Sandwitch-uri cu branza si mustar
Ingrediente: unt, branza de burduf, mustar, oua, sare,
Mod preparare: Se freaca bine untul cu branza, se adauga galbenusul rascopt dat prin sita sau zdrobit cu o furculita, mustarul si sarea necesara.Se ung felii de paine cu aceasta pasta.
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Spuma de capsuni
Ingrediente: oua, zahar, capsuni,
Mod preparare: Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul.Capsunile se curata de codita, se spala si se pun cateva deoparte.Restul se piseaza cu furculita si se adauga peste spuma de albusuri.Se amesteca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de pasare cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe carnea de pasare, se spumeaza, apoi se adauga ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si orezul. Cand carnea si zarzavatul au fiert, se ia vasul de pe foc. Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele din carne de vita
Mod preparare: Carnea, ceapa, usturoiul se trec prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofii rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper, pana se omogeniozeaza.Se portioneza si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa de usturoi
Mod preparare: Curatati si zdrobiti cateii de usturoi. Caliti-i 2 minute in untura de gasca sau unt. Varsati deasupra 2 litri de apa clocotita. Faceti un buchet garni din cimbru si foaia de dafin.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora