Retete culinare care contin oua

Ficatei de pui cu piure de morcov si telina
Mod preparare: Ficateii se pun intr-un bol, peste care se adauga laptele, sarea si piperul si se lasa pana ce sunt gata restul ingredientelor.Se curata morcovii si telina. Se pune apa sau lapte la fiert intr-o oala ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 min
Omleta cu ciuperci, ardei si ceapa
Ingrediente: piper, sare, ceapa, ardei, ciuperci, oua,
Mod preparare: Ciupercile se curata de picioruse si de pielita exterioara, dupa care se spala.Ardeiul se spala si el si se taie rondele subtiri. La fel se procedeaza si cu ciupercile.Ceapa se curata si se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Orez cu lapte
Ingrediente: orez, lapte, apa, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, sare,
Mod preparare: Intr-o oala sau un ceaun turnati paharul de apa, iar cand aceasta incepe sa fiarba, adaugati orezul bine spalat in prealabil si lasati sa fiarba la foc mic.Dupa ce s-a absorbit apa si orezul a ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata de cartofi curcubeu
Mod preparare: Intr-o cratita se pun cartofii la fiert in coaja cu putina sare si un ou. Intr-o alta craticioara se pune si morcovul la fiert.Intre timp se taie in cubulete mai mari ardeii grasi, castravetii ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pachetele cu crenvursti
Ingrediente: aluat foietaj, crenvursti, oua, lapte,
Mod preparare: Se intinde aluatul si se taie in mai multe dreptunghiuri.Apoi in fiecare dreptunghi punem o jumatate de crenvursti si indoim dreptunghiul in jumatate.In forma de pachetel si presam marginile sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Oua umplute cu pateu de ficat
Ingrediente: oua, pateu de ficat, unt, faina, piper, sunca,
Mod preparare: Se cojesc ouale fierte, se taie in lung in doua si se scot galbenusurile. Se umplu ouale la loc si se acopera cu sosul preparat astfel: se amesteca untul cu faina si laptele, sare, piper, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Muffins cu ciocolata
Mod preparare: Se amesteca intr-un bol oul impreuna cu laptele, uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala rasa.Se incorporeaza zaharul, faina si praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie.Dupa ce s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Galuste cu caise
Mod preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita.Apoi esenta de vanilie si pliculetele de zahar vanilat si galbenusurile.Se framanta cu mana, adaugand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Basboosa
Mod preparare: Pentru sirop se fierb 300 g.de zahar tos cu sucul de la o lamaie mare.Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana capata o consistenta cremoasa.Se aduga untul, grisul, coaja rasa de la doua lamai, prafu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulouri cu spanac si branza feta
Mod preparare: Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si lasam pana se inmoaie. Se scoate intr-o strecuratoare, se apasa cu o lingura ca sa indepartam zeama in exces si se usuca cu hartie-prosop.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora