Retete culinare care contin orez

Drob din pateu si ciuperci
Ingrediente: pateu, ciuperci, oua, gogosar, eapa, orez, marar, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Se fierbe orezul si se strecoara, ceapa se caleste putin in ulei, mararul se toaca fin, ciupercile si gogosarul se taie si ele cat mai marunt. Se amesteca pateul cu ciupercile, gogosarul, orezul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sarmale
Mod preparare: Calesc ceapa, adaug morcovul, orezul, pasta de tomate. Adaug carnea tocata, condimentez. Varza o las la inmuiat 2 ore. Impachetez sarmalele, le asez intr-o oala pe fundul careia asez o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
FRUCTE DE MARE CU LEGUME SI CURRY
Mod preparare: Fructele de mare se fierb 10 minute in apa cu sare si condimente.Dovleceii se spala si se curata si se taie marunt.Ceapa se toaca marunt.Spanacul se spala, se curata si se opareste.Rosiile se spala ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de maruntaie de miel
Mod preparare: Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cand sunt oase ramase de la mincare, se spala si se fierb mai intai, apoi se ia spuma, dupa care se introduce ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gaina umpluta cu orez si paprika
Mod preparare: Se fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si 1/2 lingura de unt. Se umple gaina si se coase, dupa ce a fost ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Orez cu fasole verde
Mod preparare: Se unge vasul in care se fierbe orezul cu unt in strat mai gros.Se pune orezul si apa (ca sa fie orezul acoperit cam de 2 degete ) maggi, coriandrul, cardamom si un praf de sare si se da la cuptor sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Gulii umplute cu carne de vaca
Mod preparare: Se curata de coaja guliile intregi si se taie in partea de sus un capacel. Se pun intr-o oala si se toarna apa clocotita cat sa le acopere. Se fierb acoperite. Din gulia fiarta se scoat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute de primavara
Mod preparare: In carnea tocata se adauga o ceapa calita in untura, orezul fiert pe jumatate, sare, piper si marar verde tocat. Se omogenizeaza compozitia si, daca este prea legata, se pune putin bulion sau apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de ciolan afumat
Mod preparare: Ciolanul afumat se pune la fiert in 3 l apa (in oala cu presiune timp de 40 minute de cand incepe sa fluiere Wink ). Se desprinde carnea de pe os dupa ce a fiert si se taie bucatele. Supa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute de miel
Ingrediente: carne, orez, ceape, patrunjel, sare, piper, ulei, stevie,
Mod preparare: Se alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca ceapa, se aureste putin in ulei fierbinte, se adauga orezul, se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute