Retete culinare care contin orez

Supa de rosii cu  castraveti
Mod preparare: Se pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure. Cand s-au inmuiat se trec ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rizoto milanez
Mod preparare: Orezul se inabusa in 100 g de margarina, se adauga supa de oase, sare, se fierbe totul 5 min apoi se acopera vasul si se continua fierberea 20 min.Ciupercile se inabusa in restul de margarina, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PERISOARE DIN PIEPT DE PASARE CU SUC DE ROSII
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie
Mod preparare: Se pune carnea de miel la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa dea primul clocot, se spumuieste si se adauga morcovii, patrunjelul si o ceapa mica taiate marunt. Cand sint aproape fierte, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pilaf cu ciuperci si pui
Mod preparare: Se portioneaza puiul (alegem doar copanele si pieptul), se spala bine si se pune la fiert, apoi se ia spuma. Pastarnacul, morcovii si 1 ceapa se curata si se pun intregi la fiert peste pui.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bors de urzici
Ingrediente: apa, bors, ceapa, orez, boia, unt, faina, sare, ou, urzici, verdeata,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugand apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pun orezul si urzicile bine spalate, oparite si tocate mai ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Risotto milanez
Mod preparare: Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci bulgaresc
Mod preparare: Se taie vanata bucatele si se prajeste in putin ulei.Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul. Peste acestea se pune dovlecelul taiat cubulete, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Orez cu dovlecei si rosii
Mod preparare: Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se spala orezul, se scurge si se zvanta cu hartie absorbanta.Se rumeneste ceapa intr-o forma termorezistenta impreuna cu 25 g de margarina si se prajeste pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de somon
Mod preparare: Se curata zarzavatul, se spala, se taie si se pune la innabusit cu uleiul si 2 linguri apa + orezul pt 3-4 minute.Se pune restul de apa si se lasa sa fiarba 30 minute, se incearca zarzavatul daca a ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute