Retete culinare care contin orez

Perisoare cu smantana in sos alb
Ingrediente: orez, lapte, boia, smantana, grasime, faina,
Mod preparare: Din tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se scot intr-o cratita. Separat se face un rantas din untura sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de urzici
Ingrediente: urzici, orez, ceape, morcov, ou, smantana, sare,
Mod preparare: Se culeg urzicile se spala bine, sub jet de apa in vreo 2-3 ape apoi se pun la fiert. Dupa ce s-au fiert le tocam cu cutitul de lemn. Taiem ceapa si o rumenim putin apoi o punem si pe ia in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Bors de berbec
Mod preparare: Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic pana cand zarzavatul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Orez desert de post
Mod preparare: Orezul se alege ,se spala bine de impuritati si se pune la fiert.Cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, stafidele, zaharul vanilat, iar cand incepe sa se lege se adauga sirop in functie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Musaca cu ton si paste fainoase
Mod preparare: Ceapa se taie marunt si se rumeneste in ulei, dupa care se adauga o cana de apa, bulionul si orezul. Se lasa sa dea cateva clocote. Intr-un castron se pune pestele peste care se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pui umplut cu orez
Mod preparare: Puiul se condimenteaza inauntru si sub piele cu sare, piper, boia, rozmarin. Orezul impreuna cu morcovul taiat feliute se fierbe, se adauga putin curry si patrunjel. Se ia de pe foc, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dovlecei umpluti
Mod preparare: Dovleceii se curata de coaja si se taie in doua jumatati.se scobesc de miez.Orezul se fierbe, apoi se amesteca cu carnea tocata, trei sfert din ceapa tocata ,sarea, piperul si putin marar tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cand este gata, se adauga perisoarele, orezul fiert, sucul de rosii si, la urma, leusteanul tocat. Perisoarele se prepara din carnea tocata, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciorba de pasare cu usturoi
Mod preparare: Se fierbe carnea de pasare, se spumeaza, apoi se adauga ceapa, morcovii, telina, patrunjelul radacina si orezul. Cand carnea si zarzavatul au fiert, se ia vasul de pe foc. Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rosii umplute cu ciuperci si orez
Ingrediente: rosii, orez, ceapa, ciuperci, ardei rosu, sare,
Mod preparare: Puneti la calit o ceapa, ciuperci, orezul, ardei, miezul de rosii, delikat si calitile bine. Daca mai este nevoie mai puneti apa ca sa se faca bine orezul. Dar cate putina.Umpleti rosiile ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute