Retete culinare care contin orez

Ciorba de aripioare
Mod preparare: Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele.Legumele se spala bine, se curate si se taie cubulete.Cand acestea incep sa fiarba se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Ciorba din carne de porc cu os si zeama de varza
Mod preparare: Se pune carnea la fiert. Cand face spuma se strange bine spuma pana nu mai ramane nimic. Se fierbe 15 minute dupa care se pune ceapa taiata patratele si morcovul dat prin razatoarea mica si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Risotto cu dovleac
Mod preparare: Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa cateva minute sa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Orez cu lamaie
Mod preparare: Punem untul si uleiul intr-o cratita si calim ceapa, dupa care orezul pana incepe sa capete o culoare maronie, pe rand se adauga concentratul de pui pana ce orezul este fiert. La sfarsit adaugam ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Ciorba de tarhon
Ingrediente: un os afumat, orez, tarhon, ou, faina, lapte,
Mod preparare: Se pune osul la fiert in apa rece, cand este gata se pune tarhon si orezul. Separat, se freaca oul cu cele 2 linguri de faina si se toarna peste ele o canuta de lapte. Se toarna aceasta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba taraneasca din legume
Mod preparare: Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, radacina de patrunjel , pastarnacul, ceapa, ardei grasi, cartofii si varza inabusite in ulei.Cand legumele sunt fierte, se adauga pasta de tomate, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pilaf de orez cu legume
Mod preparare: Curatati puneti la fiert intr-un litru de apa morcovul, dovlecelul, ceapa si concentratul de pui/legume. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 20 de minute.Intre timp puneti la calit intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ciorba bistriteana
Mod preparare: Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adaug ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmale cu jambon afumat
Mod preparare: Taiati jambonul bucati (dupa ce ati indepartat soriciul) si tocati-l, apoi amestecati cu carnea tocata. Puneti la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei ceapa tocata marunt, condimentati cu piper, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ciorba de post cu stevie
Mod preparare: Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si spre ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute