Retete culinare care contin orez

Prajitura cu orez si branza de vaci
Mod preparare: Se framanta aluatul fraged si se lasa 30 de minute la frigider, sa se odihneasca. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu branza de vaci, laptele, zeama de lamaie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ciorba cu perisoare din peste
Mod preparare: Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin fain ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m
Pilaf cu carne de pui
Mod preparare: Se curata ceapa si morcovul, se toaca marunt, se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga si bucatele de carne,s e mai lasa la disnstuit.Orezul se spala.Intr-o tava se pune orezul se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ardei umpluti cu carne
Mod preparare: Se scot cotoarele de la ardei si se pun cu capul in jos sa se scurga de apa. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intr-un castron amestecam carnea cu orezul, ceapa calita, sare, pipe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 m
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)
Mod preparare: Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciorba de oua cu zer
Mod preparare: Se curata morcovii si un patrunjelul si se taie cubulete. La fel procedam cu o rosie, 1/2 ardei gras si o ceapa. Le calim intr-un pic de ulei si adaugam 1 l apa si o lingura de vegeta.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sarmalute in foi de vita
Mod preparare: Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul, mararul tocat marunt, piperul macinat, 2 linguri pasta de tomate, sare dupa gust.Foile din vita de vie se curata de codite ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ciorba taranesca cu carne de porc
Mod preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovii, telina ,pastarnacul, radacina de patrunjel si ceapa. Cand carnea si legumele sunt fierte. Se adauga orezul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Ciorba din oase de vacuta cu perisoare
Mod preparare: Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m