Retete culinare care contin nuci macinate

Guguluf marmorat
Mod preparare: Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic, pana se topeste tot zaharul, iar crema capata o consistenta pufoasa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Fursecuri cu fulgi de ovaz
Mod preparare: Se mixeaza untul cu zaharul pana devine compozitia ca o crema. Pentru a va fi mai usor se poate aseza castronul cu unt peste un alt castron in care ati pus apa calda, astfel se mixeaza mai usor s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Figurine speciale de Paste
Mod preparare: Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea, nucile si faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 m
Biscuiti cu fulgi de cereale
Mod preparare: Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, formam o rulada pe care o infasuram in folie si o dam pentru 1h la frigider. Tapetam o tava de copt cu hartie pergament pe care o pudram cu faina ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Baclava cu sirop de rom
Mod preparare: Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se aseaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 55 m
Prajitura cu miere
Mod preparare: Intr-un vas incalzit se bate untul spuma, adaugand mierea fluida, oul, bicarbonatul stins cu lapte, aromele, trei patrimi din cantitatea de nuci si faina. Se toarna in tava unsa si presarata cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA
Mod preparare: Intr-o tava mare(cca 28/42), se pune hirtie de copt,se lasa.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamaie.Se bate din nou, pana cand se intareste din nou, iar zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mucenici moldovenesti (de post)
Mod preparare: Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.Intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa.Se adauga restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Cornulete cu drojdie
Mod preparare: Din faina, zahar, zahar pudra, galbenusuri, drojdie dizolvata in lapte, unt, sare si coaja de lamaie se framanta un aluat. Se lasa sa stea 60 min acoperit. Se intinde o foaie pe planseta ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Doua variante de prajitura cu nuci
Mod preparare: Varianta 1: Se face un aluat din cele de mai sus, se lasa 30 de minute la frigider.Din jumatate se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei sau unsoare.Peste aluat se pune o dulceata mai groasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute