Retete culinare care contin morcovi

Bors cu ciolan crud
Mod preparare: Ciolanul se curata, se spala si se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se mai lasa 40 minute la foc mic cu capac.Separat caliti in ulei legumele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Friptura condimentata  de iepure
Mod preparare: Carnea se asaza intr-o tava in care s-au adaugat rondelele de zarzavat, se unge cu ulei si se pipereza. Se adauga 50 ml de apa, sarea, cimbrul si foile de dafin. Se introduce la cuptor, la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorbita de praz cu iaurt
Mod preparare: Prazul se spala bine si se taie rondele.Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei, pana lasa o culoare portocalie.Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salata  de legume cu macaroane
Mod preparare: Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati. Rosiile se oparesc, se curata de pielita s ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Mancarica de dovlecei
Mod preparare: Se caleste ceapa in ulei alaturi de morcovul ras si de rosiile taiate cat mai marunt fara pielita.Se curata dovleceii de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala se presara putin delikat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciorba de pui moldoveneasca
Mod preparare: Se pune intr-o oala apa la fiert, se adauga carnea, se adauga zarzavatul care trebuie sa fie taiat mic, nu dati prin razatoare, adaugati vegeta, adaugati un bulion cat vreti nu prea mult 1 lingura e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de hamsii cu morcov
Ingrediente: hamsii, morcovi, ceape, otet, ulei, piper,
Mod preparare: Se curata hamsiile.Se da morcovul prin razatoare, se toaca ceapa marunt si se adauga toate intr-un castronApoi se pune otet, ulei si piper dupa gust.
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Ciorba cu perisoare
Mod preparare: Carnea tocata se amesteca cu oua, jumatate din cantitatea de ceapa si patrunjel verde.Compozitia obtinuta se imparte in 4-6 peerisoare la portie; fiecare se rotunjeste si se asaza pe un platou ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Taiem prazul, rondele, ceapa si ardeiul cubulete, iar restul legumelor le dam pe razatoarea mare. Punem uleiul la incins intr-o oala de 5-6L si adaugam legumele la inabusit, cam 5'. Apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 50 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora