Retete culinare care contin morcovi

Fasole la cuptor
Mod preparare: Ceapa se curata, se taie pestisori, morcovii curatati se dau prin razatoarea mica si impreuna cu telina se pun in tigaie la calit cu ulei. Intre timp, sucul de rosii se amesteca cu vinul, boiaua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Piept de pui cu orez si legume
Mod preparare: Orezul bine ales, se spala si se fierbe cu sare. Se taie legumele jullien si se fierb in baie de ulei. Se scurg bine si se amesteca cu ouale facute omlete si orezul fiert.Se adauga pieptul d ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Supa de legume cu crutoane
Mod preparare: Legumele se curata si se spala apoi se taie pai(dar bucati mai groase). Se pun la fiet si se adauga un pic de ulei. Ceapa se toaca marunt si se pune si ea la fiert. Cand sunt aproape ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Piept de pui cu fasole verde, ardei gras si smantana
Mod preparare: Spalam pieptul de pui, il portionam si il calim intr-o lingura de ulei de masline extravirgin.Dupa ce am perpelit bine carnea in ulei, punem legumele, fasole verde fideluta, ardei gras rosu, telina, ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Supa ardeleneasca de pui
Ingrediente: pui, cartofii, morcovi, ceapa, pastarnac, fidea, lapte,
Mod preparare: Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumand din cand in cand. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui cu miere si portocale
Mod preparare: Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se cresteaza in doua parti si se pun feliile de portocale in acele crestaturi.Portocala se curata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Supa de legume (de post)
Mod preparare: Punem intr-o cratita 2 l apa. Lasam apa sa dea intr-un clocot si adaugam o lingura knorr de legume, o mai lasam sa fiarba 2-3' dupa care adaugam ceapa, morvocul, ardeii si telina si le lasam sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Zeama de peste
Ingrediente: peste, ceape, morcovi, cartofi, leustean, sare, bors,
Mod preparare: Pestele pregatit se acopera cu 2-3 cm cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se inlatura spuma si se pune la un foc foarte mic. Peste 15-20 minute se adauga cartofii, morcovii curatiti, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Supa crema da conopida si brocoli
Mod preparare: Se curate zarzavatul si se spala, apoi se desfac buchetele de conopida si brocolii si se spala bine.Intr-o oala sub presiune se pun cele 2 linguri de ulei, se adauga legumele taiate si se calesc 2-3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piftie cu mujdei
Mod preparare: Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu morcovul. Apa trebuie sa depaseasca cu o palma nivelul carnii. Morcovul se scoate dupa ce s-a fiert, iar carnea se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora