Retete culinare care contin morcovi

Rulouri din piept de curcan cu cartofi pe pat de legume
Mod preparare: Rulourile: Pieptul se taie in felii, se bate putin ca la snitele, se pune condimentul, se aseaza o felie de cascaval, o bucata de carnat apoi se ruleaza si se leaga cu ata sau se pot pune cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Pui cu legume
Mod preparare: Se pregateste o supa obisnuita, lasand puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb separat, apoi se pun in vasul special de fiert pe baie de aburi, ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 15 minute
Jambon la tava cu cartofi
Mod preparare: Felia de jambon se condimenteaza si se pune la prajit intreaga intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce a prins putina crusta, se intoarce si se mai lasa 3-4 minute la prajit.Intr-o tava emailata sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Paste cu ficat
Mod preparare: Se taie ceapa, patrunjelul, mararul si usturoiul marunt.Se rade morcovul pe partea cea mica a razatoarei.Se taie ficatul in cubulete cat o unghie.Se amesteca faina cu smantana.Se pune la fiert apa pt ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Ciulama cu mamaliguta
Mod preparare: Rinichii se fierb in 2 l de apa cu sare, cca 1 ora.Se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi si telina. Faina dizolvata in 300 ml de supa de oase rece se adauga in ulei incalzit, impreuna cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulada cu spanac si cabanos
Mod preparare: Faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati condimentele pentru gratar, curry, sare, piper si daca mai trebuie, putina apa.Intr-o tigaie ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Chiftelute din peste
Mod preparare: Legumele curatate se fierb in apa cu sare, iar ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se lasa sa se raceasca. Pestele, impreuna cu legumele fierte si ceapa inabusita, se trece prin masina ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Snitel cu piure
Mod preparare: Se prepara snitelele avand grija sa fie cat mai egale intre ele. Se prepara piureul si se adauga pe un platou un strat de piure. Se pun deasupra snitelele si se orneaza cu o lingura de piure ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Masa taraneasca
Mod preparare: Fasolea se spala si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.Se face focul cu lemne de esenta tare (salcam)Se spala legumele.Ceapa se toaca marunt.Ardeiul julien.Morcovii se taie feliute.Rosiile se ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
File de peste la cuptor
Mod preparare: Se spala bine fileurile, se aseaza in tava, se condimenteaza dupa gust.Se taie cubulete foarte mici rosiile si feliute subtiri ardeiul.Se presara totul deasupra pestelui, inclusiv morcovul ras.Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora