Retete culinare care contin morcovi

Tocanita de pui cu cartofi noi
Mod preparare: Speli bine pulpele si le pui sa se rumeneasca in ulei incins, la foc mic.Cureti apoi ceapa, ardeiul si morcovul, tai ceapa marunt, ardeiul si morcovul si le adaugi peste pui.Le calesti impreuna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata de morcovi si praz
Ingrediente: morcovi, praz, maioneza, mustar, sare,
Mod preparare: Se curata 5 morcovi mai mari, se rad pe razatoarea mica, dupa care se storc de tot sucul lor. 2 bucati de praz se spala bine si se taie in lungime, apoi in jumatati de rondele foarte fin taiate. ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ciorba cu carne de pui
Mod preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare, apoi se adauga morcovii, telina si ceapa. Cand carnea si legumele sunt fierte se adauga rosiile si orezul, leusteanul verde si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Paste cu tocanita de ciuperci
Mod preparare: Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele, cand sunt fierte se pun intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga de apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de varza alba cu smantana si afumatura
Mod preparare: Varza se taie fideluta. Morcovii, ceapa si ardeiul se spala si se taie marunt. Kaizerul se taie julien, se caleste cateva minute in ulei, apoi se adauga legumele si se calesc impreuna pana s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu bere
Mod preparare: Se curata bine puiul,se spala si se usuca cu un stergar curat dupa care se trece prin faina. Intr-o tigaie antiaderenta se pun 2 - 3 linguri de ulei si se face o prajeala din morcov, ceapa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Pastravi cu unt
Ingrediente: pastravi, morcovi, unt, sare, verdeata,
Mod preparare: Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarame.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata asortata
Mod preparare: Morcovii si ridichiile se rad pe razatoare. Ceapa si salata verde se taie feliuta la fel si ardeii. Se pun toate intr-un castron, se adauga sarea, sucul de lamaie si uleiul apoi se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Iahnie de fasole
Mod preparare: Fasolea se alege si se spala in cateva ape reci. Se lasa de seara pana dimineata la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa astfel ca fasolea sa ramana in permanenta in apa sau nu se mai lasa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de perisoare
Mod preparare: Se pune la fiert in apa rece ceapa, morcovul, pastarnacul, telina tocate marunt sau date pe razatoare, cu putina sare si lingurile de ulei.Intre timp se pregatesc perisoarele din carne tocata in care ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 minute