Retete culinare care contin morcovi

Ciorba de post cu stevie
Mod preparare: Ceapa se toaca fin, telina se rade, iar cartofii se taie cubulete si toate se calesc in putin ulei. Se adauga apa si se lasa sa fiarba, apoi se adauga orezul, stevia tocata fin, leustean si spre ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI
Mod preparare: Vinetele se spala, necuratate, se taie bucati, se sareaza, se lasa 20-30 minute.Apoi se spala,se usuca, se prajesc.Morcovii, curatati, se taie rondele, se prajesc.Rosiile, se spala, se dau prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Ciorba de burta
Mod preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Poienita cu ciuperci
Mod preparare: Se fierb legumele, se dau prin razatoarea cu ochiuri mari in castroane separate.Si casacavlul tot separat. Pieptul de pui se fierbe, se taie bucatele mici. Se pun ciupercile cu palariile in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bors de loboda cu legume
Mod preparare: Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa verde. Se adauga apa si sarea si se lasa sa fiarba cateva minute, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Muraturi
Mod preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salata chinezeasca cu taitei
Mod preparare: Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Salata asortata
Mod preparare: Se spala legumele in apa rece si se usuca.Intr-un castron adaugam rosiile taiate felii sau cuburi (cine doreste poate elimina pielita), ceapa in rondele, castravetele il curatam pe jumatate de coaja ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Supa din cartofi
Mod preparare: Ceapa, morcovii, telina, varza, radacina de patrunjel si pastarnacul se inabusa in ulei cu 100 ml de supa de oase. Cand sunt fierti pe jumatate, se adauga legumele inabusite, boia de ardei, chime ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salata de vara
Mod preparare: Se spala bine legumele si se curata. Castarvetii si morcovii se taie rondele, ardeii si rosiile feliute subtiri, ceapa feliuta. Se amesteca cu sarea , uleiul si nautul bine fiert.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute