Retete culinare care contin miere

Nuga
Ingrediente: zahar, apa, miere, vanilie, oua, alune, foi,
Mod preparare: Se dizolva zaharul in apa, se adauga mierea si zaharul vanilat sau esenta. Acest amestec se fierbe bine pana se leaga ca pentru caramele. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute spuma ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Baclava
Mod preparare: Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei.Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scotisoara si 2-3 linguri de zahar.Se topeste margarina.Se unge tava, se ia o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
 Placinta cu mere
Ingrediente: foietaj, mere, scortisoara, zahar, miere, unt,
Mod preparare: Se spala merele si se rad cu tot cu coaja.Se adauga zaharul si scortisoara si se lasa 30 min.Se unge o tava cu unt si se aseaza un strat de foietaj.Se storc merele rase de zeama si se intind uniform i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Inghetata cu iaurt si fructe
Mod preparare: Toate se pun intr-un castron si se mixseaza.Se pun in cutii de inghetata si se lasa in congelator 1 ora dupa care se scoate si se mai amesteca odata apoi se lasa 3 ore sa stea in congelator
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Bomboane surpriza
Mod preparare: Se sfarama fin cerealele cu scortisoara in blender.Intr-un vas, se amesteca bine cerealele sfaramitate, musli, branza, iaurtul, zaharul pudra, mierea si esenta de pere.Se poate adauga 1 lingura de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Aripioare picante la cuptor
Mod preparare: Spalati aripioarele, zvantati-le cu hartie absorbanta si condimentati-le cu un bait preparat din: miere, o lingura ulei, 2 catei de usturoi zdrobiti, boia, curry, chili, piper si putina sare.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sote de morcovi
Mod preparare: Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine. Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continutul de morcov cu cel putin o treime, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Costite mexicane
Ingrediente: porc, rosii, usturoi, miere,
Mod preparare: Sucul de rosii se amesteca cu usturoiul zdrobit si mierea.Cu aceasta compozitie se ung costitele, care apoi se frig pe gratarul incins timp de 20 minute.Din cand in cand se mai ung cu sosul pregatit.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
OSTROPEL DE PUI
Mod preparare: Pulpele se spala, se zvanta, se condimenteaza si se prajesc in uleiul incins.Separat se pregateste un sos rosu din: pasta de tomate sau suc de rosii, putin vin alb, o lingurita de otet de mere, u ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rata la cuptor
Mod preparare: Se freaca rasa cu sare, piper pe dinauntru si pe dinafara.Se infoliaza si se lasa la frigider peste noapte.A doua zi se umple rata cu merele taiate felii, portocala, cateii de usturoi, care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore