Retete culinare care contin malai

Prajitura de malai
Mod preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se rastoarna intr-o forma untata si tapetata. Se da la foc mediu pe o perioada de 30 de minute sau pana cand, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA
Mod preparare: Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt, ficateii se tin in apa rece circa o jumatate de ora pentru a iesi sangele din ei apoi se spala si se scot intr-o sita sa se scurga, intr-o oala se pune ap ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Muschi de porc impanat
Mod preparare: Muschiul se impaneaza cu slanina si usturoi. Se trece prin malai si se frige pe ambele parti, pe gratarul uns cu ulei si incins, iar dupa frigere se portioneaza.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mamaliguta cu peste si mujdei
Mod preparare: Spelii pestele in apa rece ,il sarezi, apoi il stropesti cu putin vin.Pui uleiul obisnuit la incins in tigaie si adaugi 1-2 linguri de ulei de masline, apoi dai pestele prin faina alba si il pui in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rondele caramelizate
Mod preparare: Se pun la fiert apa, laptele, scortisoara si 75 g zahar. Se toarna malaiul "in ploaie" si se lasa sa fiarba 4 minute, amestecand intruna. Se adauga stafidele si se mai lasa sa fiarba inca 3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Budinca de mamaliga
Ingrediente: malai, sare, apa, lapte, margarina, branza, smantana, oua,
Mod preparare: Se face o mamaliga mai moale si spre sfarsit se adauga o lingura de Delma si cateva linguri de lapte, se mai lasa putin pe foc si apoi se da deoparte.Se ia tava de chec si se unge bine cu margarina ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Mamaliga pripita
Ingrediente: malai, apa, sare,
Mod preparare: Apa rece cu putina sare se toarna sub ceaun si se pune pe foc sa fiarba.Cand incepe sa clocoteasca se ia malaiul cu mana stanga si se toarna in ploaie in apa, iar cu mana dreapta se tine facaletul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mamaliga fiarta
Ingrediente: malai, apa, sare,
Mod preparare: Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa, se toarna malaiul, tot dintr-o data, despicandu-l cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Fileuri de peste la cuptor
Mod preparare: Spalam bucatile de peste, le portionam si le stropim cu zeama de lamaie. Pasta de ardei si usturoiul zdrobit il amestecam bine si ungem bucatile de peste. Oule le batem bine cu o furculita. ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ochiuri cu mamaliguta si branza telemea
Ingrediente: malai, oua, telemea,
Mod preparare: Se aduga malaiul, apa. Cand mamaliguta e aproape gata, se adauga ouale ochiuri, branza rasa, se aseaza capacul. 
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora