Retete culinare care contin malai

Mamaliga traditionala
Ingrediente: malai, apa, sare,
Mod preparare: Se pune intr-o oala cu fundul gros, sau intr-un tuci, apa pentru mamaliga, dupa care se pune la foc.Peste apa se presara o lingura de malai. Se face acest lucru pentru a observa mai usor daca apa a da ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciulama de ciuperci cu inimioare, pipote de pui si mamaliguta
Mod preparare: Intr-o oala se pun la fiert pipotele si inimioarele de pui.Se dau in fiert pana se aduna spuma, apoi se adauga morcovul taiat bucati maricele si cepele taiate in 4.Se mai adauga si cubul Maggi si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mamaliguta rapida cu ochiuri
Ingrediente: malai, apa, sare, ou, telemea,
Mod preparare: Se aduga malaiul, apa si sarea se pune capacul.Se da focul la minim, cand este aproape gata, deasupra mamaligutei se pun ouale ochiuri.Deasupra se rade telema.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
MAMALIGA CU BRANZA LA CUPTOR
Mod preparare: Se face din apa, malai, sare o mamaliguta potrivt de moale.Se rastoarna intr-o tava care merge la cuptor.Se fac cu o lingura 4 cuiburi unde punem bucatelele de unt si cele 4 oua. Un praf de sare ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Peste prajit
Ingrediente: peste, sare, piper, ulei, lamai, usturoi, malai,
Mod preparare: 1. Pestele (in cazul meu am folosit pastrav si somn), se spala, ii dam putina sare si piper; 2. Pregatim o tigaie cu ulei, punem uleiul pe foc la incins, pestele dupa ce l-am condimentat il dam prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciulama de pui cu smantana
Mod preparare: Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga
Ingrediente: ficat, ulei, sare, usturoi, rosii, malai,
Mod preparare: Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Omleta cu malai si branza
Ingrediente: ou, telemea de oaie, malai, marar, unt, sare, piper,
Mod preparare: Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta).Spun 50 gr. branza rasa, mararul si condimentele. Intr-o tigaie se topeste untul, se pune restul de branza rasa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Bors
Ingrediente: tarate de grau, malai, drojdie, lamai, paine,
Mod preparare: Se prepara intr-un vas de lut smaltuit (daca aveti) de 5-6 litri.In el se pun taratele de grau si malaiul. Se adauga hustele (tarate si malai ramase de la alt lot de bors) pentru fermentatia ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute