- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare cu lapte
Retete culinare care contin lapteMod preparare: Un litru de lapte se fierbe si se face o budinca cu gris, compozitia sa fie putin mai moale. Se adauga zahar cam 5l inguri, zahar vanilat si dupa preferinta, se mai poate adauga coaja de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mod preparare: Se face un aluat din incredientele de mai sus.Dupa ce a dospit aluatul circa 40 minute se imparte in bilute identice ca marime. Se formeaza corpul si picioarele ariciului.Apoi cu o foarfeca se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
oua,
zahar pudra,
migdale,
alune,
galbenus,
zahar,
lapte,
zahar vanilat,
cacao,
ness,
unt,
Mod preparare: Albusurile se bat bine spuma, se adauga zaharul pudra si migdalele sau alunele sau nucile pisate. Se face o pasta din care se coc pe fundul formei de tort (bine unsa) 3 foi. Crema: se bat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.Inainte de a turna din aluat in aparatul de gauffre il ungem pe acesta cu putin ulei.Timpul de coacere depinde de fiecare aparat in parte, eu le-am lasat ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Ingrediente:
faina,
drojdie,
lapte,
zahar,
ou,
esenta de vanilie,
sare,
zahar vanilat,
zahar tos,
ulei,
Mod preparare: Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.Intre timp se separa albusurile de galbenus.Albusurile se bat spuma cu un praf de zahar tos si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ingrediente:
lamai,
unt,
zahar,
ou,
faina,
praf de copt,
lapte,
caise,
nuca de cocos,
frisca,
zahar vanilat,
Mod preparare: Pregatirea blatului.Lamaia se opareste si se usuca. Se razuie coaja. Fructul se taie in doua si se stoarce.Untul sau margarina se bate spuma si se amesteca cu zaharul.Ouale se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
ou,
faina,
lapte,
sare,
piper,
ulei de masline,
frunze de spanac,
nucsoara macinata,
branza de vaci,
parmezan,
usturoi,
pasat,
bulion,
busuioc,
cepe,
Mod preparare: Pentru aluatul de clatite, amestecam ouale cu faina, apoi adaugam laptele. Condimentati cu sare si piper. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de 20 min.Pentru umplutura, curatati o ceapa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
unt,
zahar farin,
oua,
esenta de vanilie,
bicarbonat de amoniu,
faina,
budinca,
lapte,
zahar,
cirese,
apa,
frunze de menta,
zeama de lamaie,
Mod preparare: Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.Din o cana cu zahar si o cana cu apa fierbem un sirop gros in care punem ciresele. Lasam sa dea in doua trei clocote apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
zahar,
lapte,
oua,
piure de dovleac,
scortisoara macinata,
esenta de vanilie,
fulgi de cocos,
Mod preparare: Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mod preparare: Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte bine, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
|
Intra in cont
|