Retete culinare care contin lapte

Chec cu ciocolata si nuca de cocos
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 170gr.Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina, pentru ca stratul sa fie uniform.Se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma.Se pune faina impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Budinca cu praz
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Milky la Doubletta
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se taie wedges, adica sferturi maricele.Apoi se pun intr-un castron nemetalic cu lapte, cimbru si un graunte de usturoi.Pieptul de pui se spala, se taie bucatel ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sos Bechamel
Ingrediente: unt, faina, lapte, nucsoara, oua, sare, piper,
Mod preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca.Se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Budinca de marmelada si biscuiti
Mod preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile, marmelada subtiata cu lapte, praful de biscuiti, praful de copt dizolvat in rom, zaharul vanilat si albusurile spuma. Se coace la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
PIEPT DE PUI EMINCE
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
TOCANITA DE PULPE DE PUI
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Clatite olandeze
Mod preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pateuri cu branza
Ingrediente: faina alba, margarina, sare, otet, apa, branza, ou, lapte,
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m