- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare cu lapte
Retete culinare care contin lapte
Ingrediente:
faina,
praf de copt,
sare,
zahar,
margarina,
fulgi de cocos,
ou,
lapte,
esenta de vanilie,
crema de ciocolata,
gem de caise,
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 170gr.Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina, pentru ca stratul sa fie uniform.Se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma.Se pune faina impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
faina,
unt,
zeama de lamaie,
apa,
bacon,
praz,
otet alb,
lapte,
ou,
cascaval ras,
piper negru,
verdeata,
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 210gr. si se unge cu unt topit sau cu ulei o forma rotunda, nu prea adanca (diametrul: 23 cm). Pentru aluat: se freaca (intre palme sau in robot) faina cu untul si cand ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
lapte,
patrunjel verde,
piept de pui,
cartofi,
graunti de usturoi,
cubulet de unt,
vin alb,
zeama de lamaie,
praf de curry,
parmezan ras,
sare,
piper,
cimbru,
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se taie wedges, adica sferturi maricele.Apoi se pun intr-un castron nemetalic cu lapte, cimbru si un graunte de usturoi.Pieptul de pui se spala, se taie bucatel ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ingrediente:
conopida,
lapte,
unt,
mustar,
piper,
spanac,
sos de tomate,
ketchup,
bulion de rosii,
catei de usturoi,
otet balsamic,
amidon alimentar,
zahar,
sare,
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Mod preparare: Se pune intr-o oala untul sa se topeasca.Se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se faca cocoloase. Apoi se adauga putin cate putin laptele amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Ingrediente:
marmelada,
zahar pudra,
praf de biscuiti,
lapte,
unt,
praf de copt,
ou,
rom,
zahar vanilat,
Mod preparare: Se freaca spuma untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile, marmelada subtiata cu lapte, praful de biscuiti, praful de copt dizolvat in rom, zaharul vanilat si albusurile spuma. Se coace la foc ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ingrediente:
piept de pui,
unt,
smantana lichida,
vin alb sec,
ceapa,
usturoi,
piper alb,
ciuperci,
legume congelate,
cartofi,
lapte,
lamai,
sare,
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Mod preparare: Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
|
Intra in cont
|