Retete culinare care contin lapte

Prajitura desteapta
Ingrediente: ou, zahar, unt, lapte, faina, esenta de vanilie,
Mod preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul,pana devin ca o crema.Se adauga untul topit si racit (eu l-am pus moale, la temperatura camerei), zaharul vanilat si faina.Punem si laptele rece si la sfarsit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Negresa clasica
Ingrediente: oua, zahar, unt, faina, cacao, praf de copt, lapte, apa,
Mod preparare: Se freaca bine galbenusurile cu cele 100 grame unt si 250 grame zahar. Se adauga cacaua cernuta,praful de copt, apoi, rand pe rand,in portii mici, faina si laptele. Intr-o tava mare unsa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Foi cu amoniac
Ingrediente: ou, ulei, zahar, lapte, amoniac alimentar, faina,
Mod preparare: Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat din care se fac 3 foi.Se coc pe dosul tavii.Aceste foi se pot umple cu orice crema.Dupa umplere se lasa ceva timp sa se inmoaie apoi se taie.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Crema pentru prajituri si tort
Ingrediente: lapte, zahar, faina, zahar vanilat, unt,
Mod preparare: 1/4l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert.Apoi se amesteca in continuare pe foc, pana ce compozitia devine groasa ca o ciulama.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tort Snickers
Mod preparare: Intr-o craticioara punem laptele, zaharul, margarina si cacaoa. Asezam craticioara pe foc si o lasam pana se incorporeaza toate.Adaugam bucatile de ciocolata, plicul de zahar vanilat si esenta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Clatite cu Nutella si banane
Mod preparare: Galbenusurile se bat impreuna cu esentele, praful de sare, coaja de lamaie, untul moale si 50 ml lapte. Se adauga faina treptat si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Subtiem cu restul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Snitel cu branza
Mod preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mana umeda) mingi din preparatul de mai sus ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 45 m
Budinca de paste cu fructe
Mod preparare: Puneti la fiert 4 litri de apa. Cand clocoteste, adaugati pastele. Lasati-le la fiert 5-6 minute. Strecurati-le si puneti jumatate din paste intr-o tava unsa cu unt.Curatati kiwi si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Bienenstich (Intepatura albinei)
Mod preparare: Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe harti ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura de castane
Mod preparare: Se fierb castanele in lapte pana sunt moi, apoi se scot si se piseaza sau se trec prin sita. Laptele sa pastreaza.Se bate zaharul cu untul si se adauga galbanusul, piureul de castane, migdalele s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m